Volvo’nun Yeni S40, V40 ve XC40 Serisine İlk Bakış

Ototeknikveri     18 Mayıs 2016 09:55

Volvo, yeni tanıttığı Concept 40.1 ve Concept 40.2 araçları ile yeni jenerasyon kompakt model serisi olacak S40, V40 ve XC40'a ışık tutuyor.

Volvo’nun Yeni S40, V40 ve XC40 Serisine İlk Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüks otomobil üreticisi Volvo bugün iki yeni konsept otomobil tanıttı. Bu konseptlerle İsveçli yeni bir yöne giriyor ve global küçük otomobil stratejisini başlatıyor. Yeni tanıtılan 40 serisi konseptleri Volvo’nun lüks küçük otomobiller piyasasında büyük bir yer kaplamayı planladığını ortaya koyuyor. Volvo’nun yeni otomobilleri cesur dış ve iç tasarımları, sektörde lider bağlanabilirlik özellikleri, elektrikli teknolojiler ve otonom sürüş teknolojileri ile öne çıkıyor. Yeni konsept otomobiller Volvo’nun yeni kompakt modüler mimarisi (CMA) ile üretilen ilk otomobiller olacak. Bu platform özellikle küçük otomobiller için yaratıldı ve firmanın tasarımcıları ile mühendislerine cesur ve cüretkar yeni yollara sapabilmeleri konusunda özgürlük sağladı.

 

Volvo Grubu’nun tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Ingenlath yeni konseptler için şunları söylüyor: “Ürün ailemizin her bir üyesi kendi özgün karakterine sahip, tıpkı gerçek bir ailenin üyeleri gibi. CMA bize özel bir şey yakalama şansı verdi, yeni konsept otomobillerimizde yepyeni bir yaklaşım benimsedik. Bu otomobiller diğerleri arasından sıyrılmalarını sağlayan şehirli bir karaktere, bir enerjiye sahip. Yeni çıkacak küçük Volvo otomobillerin ruhu da bu”. 

 

Volvo’nun küçük otomobil stratejisi global operasyonel ve finansal dönüşümünde çok önemli bir etken. İsveçli firma, önümüzdeki dört yıl içinde kendisini dünyadaki lüks rakipleri karşısında güçlendirecek bir yeniden canlanma planı uygulamaya başladı.


Volvo’nun yeni global küçük otomobil serisi bir tam elektrikli, pilli otomobil ve iki motorlu plug-in hibrit versiyonlar da içerecek. Firma tüm portfolyosunda elektrikli güç aktarım mekanizmalarına önem veriyor. Volvo 2025 yılı itibariyle dünyada toplam 1 milyon elektrikli otomobil satmayı planlıyor. 

 

Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Dr. Peter Martens “Otomobil mimarisi ve güç aktarım mekanizması geliştirmesinde modüler bir yaklaşım benimseyerek, lüks segmentteki pek çok rakibimizi geride bırakan bir sıçrama yakaladık. Yeni elektrikli pilli versiyon Volvo’nun başarı hikayesinde heyecan verici yeni bir sayfa açıyor” diye konuştu.

 
Cüretkar dış cephe tasarımı ve elektrikli güç aktarım mekanizmaları seçeneklerinin yanı sıra, yeni otomobiller inovatif bağlanabilirlik servisleri, dünyanın en gelişmiş güvenlik özellikleri ve çığır açan İskandinav iç tasarımı ile gelecek.

 

Firma CEO’su Håkan Samuelsson’un yeni otomobillerle ilgili görüşleri şöyle: “Yeni 40 serisi otomobiller büyüyen ve önemli bir segmentte piyasa penetrasyonumuzu geliştirme potansiyeline sahip. Yeni kompakt iki motorlu hibrit ve tam elektrikli otomobilin de dahil olduğu elektrikli güç aktarımı programı CMA mimarisinin odak noktasını oluşturuyor”. Samuelsson ayrıca ilk 40 serisi otomobilin 2017’de üretime gireceğini açıkladı.


Volvo’nun yeni global küçük otomobil stratejisi satış ve karlılık açısından yeni yıla yapılan güçlü başlangıçtan destek alıyor. 

 

Firma yılın üç ayı için bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %24 artışla 41.7 milyar İsveç kronu gelir açıkladı. İşletme karı 3.1 milyar kron, iletme karı marjı ise %7.5 oldu. 2016 yılının ilk çeyreği için global satışlar %11.9 arttı, 120 bin 591 adet otomobil satıldı. Volvo orta vadede yıllık 800 bin otomobil satmayı hedefliyor. Firmanın 2015 yıllık satış rakamı 503 bin adetti. 

Volvo’nun CMA ürünleri üzerine geliştirilen pilli elektrikli otomobiller çıkartacağını duyurması, aynı zamanda daha büyük ölçeklendirilebilir ürün mimarisi (Scalable Product Architecture) ile 2019 yılı itibariyle bir tam elektrikli otomobil üretme planıyla ilgili. 

 

Volvo’nun yeni T5 ikiz motoru firmanın yeni 3 silindirli benzinli motorundan geliştirildi, sistemde 7 kademe çift debriyajlı vites ve elektrikli motor da bulunuyor. İsveçli firma mevcut ikiz motor dört çekiş yaklaşımını daha ulaşılabilir olması için küçük otomobillere yönelik önden çekişli sistemde değiştiriyor.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo