300 hp'lik Seat Ateca Cupra SUV Hazırlanıyor

Ototeknikveri     19 Mayıs 2016 04:27

Seat’ın yeni Ateca SUV’si önümüzdeki aylarda galerilerde olacak. Bu arada firmanın yüksek performanslı bir Cupra versiyon da planladığını ortaya çıktı.

300 hp'lik Seat Ateca Cupra SUV Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol üretici, Cupra adlı güçlü versiyon seçenğini yeni Ateca'da da sunmaya hazırlanıyor. 300 hp güç üreten Seat Ateca'nın Ekim ayındaki Paris Motor Show’da tanıtılması, burada SUV’nin yüksek performanslı bir versiyonu için de tepkilerin ve taleplerin ölçülmesi bekleniyor. Seat tasarımcıları zaten sportif görünen Ateca’ya güçlü tamponlar ve daha da agresif bir hava katacak. Yüksekliği de azaltılarak virajlarda savrulması önlenecek (Ateca ile yapılan test sürüşleri modelin pek çok rakibinden daha kıvrak olduğunu gösteriyor). Modelin özellikleri arasında bal peteği şeklinde ön panjur, LED aydınlatma ve yarış stili ikili egzoz boruları da bulunuyor. Modelde alışıldık Cupra renkleri ve stil özellikleri de bulunacak. Çok kollu alaşım jantlar ve kontrast renk tonları devam ettirilecek.

 

Kaputun altında Leon Cupra’da da kullanılan dört silindirli 2.0 litre turbo motor 300 hp güç çıkışıyla bulunacak. Leon’un güç çıkışı 286 hp olsa da, bu yeni motor Seat’ın yüksek performanslı hatchback modelinde de yer bulabilir.

 

Ateca Cupra dört çekişli sürüş sistemiyle devam edecek gibi görünüyor. Bu da ona Volkswagen Golf R ile benzer özellikler verecek. Bu otomobil de Volkswagen’in hafif yapılı MQB platformuyla üretiliyor. Golf’te aynı motor 380 Nm tork ile geliyor ve otomobilin 5 saniyeden kısa sürede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkmasını sağlıyor. Daha büyük ve ağır olan Ateca bile bu motorla 6 saniyede 100 km’ye çıkabilir.

 

Yüksek performanslı Ateca’da özel Cupra modu bulunacak. Bu modda tek tuşla uyumlanabilir amortisörler ayarlanacak, gaz ve 4 çekişli sürüş sisteminin yanıtı gelişecek, direksiyon ağırlaşacak, hoparlörlerden gırtlaksı motor sesi duyulacak.

İç kabinde, Ateca Cupra’nın Seat’ın güçlü teknolojik imajını yansıtması ve çok sayıda elektronik sürüş yardımı özelliğine sahip olması bekleniyor. 8 inç dokunmatik ekran aracılığıyla sınıfında lider yeni bağlanabilirlik özellikleri de gelecek. Düz dipli direksiyon, deri kaplamalar, alüminyum pedallar ve kırmızı renk kullanımı da modeli canlandıracak özelliklerden. Otomobil arkada 3 yolcu alabilecek, konforlu iç kabin ve 485 litre bagaj kapasitesi sunacak.

 

Ateca, Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Audi Q3 ve BMW X1 gibi yetenekli rakiplerin olduğu bir piyasaya geliyor. Modelin yeni Tiguan ve Skoda Yeti gibi Volkswagen Grubu içinden de rakipleri olacak. Bu yüzden firma yöneticileri Ateca’ya bir Cupra versiyonu eklemeye sıcak bakıyor. Bu sayede model rakiplerinde olmayan bir sportiflik kazanacak. Öte yandan, SEAT içerisinde herkes kompakt SUV müşterilerinin sportif modeller istediğinden emin değil. Bu yüzden Paris’teki konsepte gelecek tüketici yorumları son karar üzerinde belirleyici olabilir.

 

Diğer bir mesele ise fiyat. En pahalı Ateca İngiltere'de 30 bin Sterlinin biraz altında ancak Cupra versiyonunun 35 bin Sterlin civarı fiyata sahip olması bekleniyor. Bu da Ateca Cupra’yı SEAT’ın en pahalı modeli yapacak.

Son Güncelleme : 20 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo