Mercedes'in Geleceğinde Dizel Motorun Yeri

Ototeknikveri     21 Mayıs 2016 11:11

Mercedes, önümüzdeki dönemde, hibrit ve elektrikli araçların yanında dizel motorlu modellerini de geliştirmeye devam edecek.

Mercedes'in Geleceğinde Dizel Motorun Yeri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz, sürdürülebilir mobilite yolundaki haritasında, hibrit ve elektrikli taşıtların yanında modern içten yanmalı motorların optimizasyonuna da dikkat çekiyor. Özellikle ekonomik, temiz ve Avrupa genelinde oldukça popüler olan dizel motorlar filoların tüketiminin azalmasına önemli derecede katkı sağlamakta. Bu yüzden Mercedes-Benz’in modüler premium dizel motor ailesi geleceğin sürüş sistemi olmakta. Modüler motor ailesi orta vadede Mercedes-Benz’in tüm arabalarında ve minibüslerinde geniş bir uygulama alanına sahip olacak. Önden, arkadan ve dört tekerlekten çekişe sahip araçlar için enine ve boyuna motor yerleşimi ve çeşitli güç çıkışları için planlar mevcut.

 

Premium dizel, Mercedes-Benz’in yeni araç filosundaki CO2 salınımlarında önemli bir stratejik rol oynayacak. Önemli derecede ilerleme kaydedildi: 2014’e kıyasla 6 gram düşüşle ortalama 123 g/km salınıma sahip bir araç filosuyla Mercedes-Benz 2015’te Avrupa Birliği’nde satılan binek arabalardaki ortalama CO2 salınımlarını düşürmede başarılı oldu. Filo’nun 2015’teki ortalama yakıt tüketimi 5 litre/100km. İki araç nesli boyunca yakıt tüketimi son 15 yılda %40’ı aşkın oranda düşürüldü.

 

Mercedes-Benz şu an CO2 salınımı 120 g/km’nin altında olan 68 tane model sunmakta, 108 adet modeliyse A+ veya A sınıfı enerji verimlilik etiketine sahip. Dizel motorlar 87 tane modelle yani orantısız bir payla bu verimlilik şampiyonlarının büyük çoğunluğunu temsil etmekte.

 

Mercedes'in yeni 2.0 dizel motorunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Odyssee Mure çalışması tümüyle gösteriyor ki özellikle dizel motorlar yeni araçların ortalama tüketimlerini düşürmede öncü bir rol oynamakta. Bu çalışmaya göre bu 11 Avrupa şehrinde ortalama tüketimi 5 lt/100 km değerinin altında olan yeni araçlar, toplam dizel pazar payının %70’ini oluşturuyor. Genel olarak ise dizeller 2014’te toplam Avrupa (EU ve EFTA ülkelerinde) pazarının %53’üne sahipti.

Sürdürülebilir mobilitenin yol haritası: Dizel motorlar gerekliliktir
Mercedes-Benz, markanın premium otomobil segmentinde uzun vadeli liderliğini korumayı hedef koyan bir gelişim stratejisine sahip. Bu amaçla, sürdürülebilir mobilitenin yol haritasında üç adet önemli madde belirlendi:

 

Aracın aerodinamik bölgeleri, hafif tasarımı ve enerji yönetimi gibi optimizasyon önlemlerini hedef alarak son teknolojiyle geliştirilen içten yanmalı motorların iyileştirilmesi. Yeni premium dizel motor ailesinin piyasaya çıkışı bu stratejinin önemli bir ayağı.

 

İhtiyaç temelli hibritleştirme daha fazla verimlilik kazancı sağlıyor. Mercedes-Benz, fişli hibrit girişiminin üzerine düşüyor: 2017 yılında pazarda 10 adet model olacak. S 500 e’nin 2014’teki çıkışını ve C 350 e’nin (Sedan ve Station Wagon modelleri) Mart 2015’teki başarılı çıkışını müteakip 2015 Ağustos tarihinde dördüncü bir model olan GLE 500 e 4MATIC pazara giriş yaptı. Grubun beşinci üyesi olan GLC 350 e 2016 ilkbaharında ve E 350 e’nin sedan versiyonu da yıl sonundan önce pazara girecek.

 

Yakıt hücreli ve pilli araçlarla kısmen emisyonsuz sürüş. Pilli-elektrikli B 250 e’nin 2015’teki çıkışını müteakip, 2016 yılında alışık olduğumuz iki koltuklu ve cabrio modellerinin yanısıra dört koltuklu versiyonuyla da alınabilme imkanı olan akıllı elektrikli sürüş sistemine sahip dördüncü nesil model de markete giriş yapacak. Buna ek olarak marka, 400-500 km arası menzile sahip, modeller arasında geçişli bir yapıda, akıllı bir konsept üzerinde çalışmakta. Aynı şekilde yakıt hücreli yeni nesil Mercedes-Benz elektrikli araçların geliştirme süreci de yolda. Marka 2017’te GLC altyapılı bir model çıkartmayı planlıyor. 

 

Ayrıca Mercedes-Benz, temiz ve alternatif yakıtların geliştirilmesi üzerinde de çalışıyor.

Son Güncelleme : 21 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo