Yeni Toyota RAV4 Fiyatı Hibrit Dahil Türkiye'de Açıklandı

Ototeknikveri     22 Mayıs 2016 02:13

Toyota Türkiye yenilenen RAV4 modelinin ve aracın yeni hibrit seçeneğinin fiyatlarını açıkladı. Yeni Toyota RAV4 hibrit fiyatı 230 bin TL'den başlıyor.

Yeni Toyota RAV4 Fiyatı Hibrit Dahil Türkiye'de Açıklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, yenilenen RAV4 modelini ülkemizde satışa sunmaya başlıyor. Makyaj öncesinde olduğu gibi 2.0 litrelik dizel motor, önden çekişli ve manuel şanzıman veya 2.0 litrelik benzinli, dört tekerlekten çekişli ve otomatik şanzıman alternatiflerine sahip olan yeni RAV4, artık hibrit motor seçeneği ile de sunulacak. 145 bin TL'den başlayan fiyatlarla alınabilen yeni RAV4 fiyatı, Advance, Premium, Premium Plus ve Premium Plus Navi donanım paketleri ile alınabilen benzinli seçenekte 179 bin TL'ye kadar çıkıyor. Dizel seçenek sadece Advance donanımı ile sunulurken, RAV4 hibrit Premium Plus ve Premium Plus Navi donanımları ile alınabiliyor. Yeni RAV4 hibrit fiyatı 230 bin TL'den başlarken, aynı donanım seviyesine sahip 2.0 litrelik benzinli seçeneğin 55.500 TL daha ucuz olması aracın ülkemizdeki satış şansını iyice azaltıyor. Yeni Toyota RAV4 hibrit'in motor özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yeni Toyota RAV4 Fiyat Listesi; (22.05.2016)

Gövde TipiModel2016 Model Fiyatları (TL)
Rav42.0 Multidrive S Advance 4x4145.000
Rav42.0 Multidrive S Premium 4x4167.000
Rav42.0 Multidrive S Premium Plus 4x4174.500
Rav42.0 Multidrive S Premium Plus Navi 4x4179.000
Rav42.0 Diesel Advance145.000
Rav42.5 Hybrid Premium Plus 4x4230.000
Rav42.5 Hybrid Premium Plus Navi 4x4235.800

 

Toyota’da ilk, Sıralı Shiftmatic ve Sport Modu

Tam hibrit sistemin pürüzsüz planet dişli mekanizmalı şanzımanı ve pedal konfigürasyonu daha etkileyici bir sürüş deneyimi sağlamak üzere, araç hızı ve motor devri arasındaki ilişkiye bağlı olarak doğal bir ivmelenme hissi vermek üzere ayarlandı. RAV4 Hybrid’in ‘Eco’ ve ‘EV’ sürüş modlarına ilave olarak eklenen Shiftmatic vites değişim fonksiyonu ve ‘Sport’ modu, müşteriere dolambaçlı ve dağlık yollarda daha sportif bir sürüş, gelişmiş manevra kabiliyeti ve pedal tepkisi sağlamakta. Vites kolu pozisyonunu Sıralı Vites moduna getirince motorun frenleme kuvveti artıyor çünkü vitesin ‘D’ konumunun aksine motor devri bu modda daha yüksek tutuluyor, ayrıca gaz pedalının tepkisi de artıyor. Sport’ modunu aktive etmek sürücüye daha hassas bir gaz tepkisi sunarak tepeleri tırmanırken veya dolambaçlı yollardaki sportif sürüşlerde çekiş gücünü arttırıyor.

 

SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ
 
•    İyileştirilmiş sürüş konforu ve geliştirilmiş direksiyon hissi için arttırılan gövde rijitliği ve yenilenmiş süspansiyonlar
•    Arka koltuktaki yolcunun rahatı ve rahat sohbet etme imkanı düşünülerek iyileştirilmiş NVH (Gürültü, Titreşim ve Sertlik) performansı

 

Yeni RAV4 serisi stabilite ve kontrolden ödün vermeden sürüş konforu ve sürücünün yola hakimiyetini sağlamak üzere tasarlanan sayısız unsura sahip.

 
Arkadaki şase desteklerinde kullanılan nokta kaynağı sayısı arttırıldı, arka süspansiyon ve taban şase uzuvlarındaki yamalarla, yine arka bölgedeki süspansiyon birleştirme yüzeylerinin çapı arttırıldı.

 

Gövdenin arkasındaki rijitliğin artmasının sonucunda sadece araç stabilitesi iyileşmedi ayrıca artan darbe emilimi ve yüksek frekanslı ses dalgalarının düşürülmesi sayesinde sürüş kalitesi de arttı.

 

Yeni RAV4 önde Macpherson süspansiyon kullanırken arkada ise selefindeki gibi çok düşük ağırlığa sahip double-wishbone süspansiyon kullanıyor. Bununla birlikte, her iki süspansiyon sistemindeki darbe emiciler ve helezonlar da değiştirildi.

 

Darbe emiciler sürüş konforunu arttırmak amacıyla değiştirilerek aracın farklı hız ve yol koşullarında sönümleme kuvvetini daha iyi bir şekilde ayarlaması sağlandı. Ayrıca helezonlar da darbe emiş verimini geliştirmek ve gövde hareketini düşürmek için en iyi hale getirildi. Ön taraftaysa süspansiyon takozları ile viraj denge çubuğunun burçları değiştirildi.


 
Elektrik Motorlu Direksiyonun (EPS) dişli kutusunun montaj birleşim noktalarındaki rijitliğin artmasıyla direksiyon hissi daha iyi bir hale gelmekte. EPS’de yapılan konfigürasyola beraber direksiyon daha iyi geribildirim vermekte ve daha hisli olmakta.

 

Daha Sessiz Bir Kabin İçin İyileştirilmiş NVH Seviyesi
Arka koltuklardaki yolcu konforu ve yolcu kabininde sohbet edebilmenin kolaylığına dikkat çekilen yeni RAV4 Hybrid’te NVH (Gürültü, Titreşim ve Sertlik) seviyesi geniş kapsamlı olarak iyileştirildi.

 

Zemindeki susturucunun yüzeyi alanı %55 oranında arttırılırken arka yüzeydeki levha yeniden şekillendirildi, bagajın çeşitli bölümlerine ses sönümleyici malzemelerek eklenerek yol, lastik ve egsoz gürültüsü düşürüldü.

 
Ön ve arka kapılardaki ses yalıtım verimi kapılardaki ses sönümleyici malzeme kullanımı ve kapı döşemesini çevreleyen dolgu malzemesinde arttırıma giderek iyileştirildi ve böylece rüzgar ve yol gürültüsü de azalmış oldu.

 

Gösterge panelinde kullanılan dolgunun yapısı ve boyutları değiştirilerek motor sesinin kabin içine daha az iletilmesi sağlandı.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo