Yeni Yüksek Teknolojili 2017 Audi A6 Şekilleniyor

Ototeknikveri     22 Mayıs 2016 08:27

Yeni nesil Audi A6 2017, Mercedes E Serisi ve BMW 5 Serisi ile yeni teknoloji ve motorlar kullanarak rekabet edecek.

Yeni Yüksek Teknolojili 2017 Audi A6 Şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi A6 sedan modelinin 18 ay içinde satışa çıkması bekleniyor. Son ortaya çıkan fotoğraflar yeni Audi A6'nın nasıl görünebileceğini gözler önüne seriyor. Yeni dış cephe tasarımı, uzay çağı otonom sürüş teknolojileri ve verimli hibrit güç aktarım mekanizmaları beşinci nesil sedanın en önemli özellikleri. Modelin Eylül 2017’de Frankfurt Motor Show’da tanıtılması bekleniyor. A6 kelimenin her anlamıyla yeni olacak. Motordan platforma ve kabin içi teknolojiye bütün herşey yepyeni olacak. Bu sayede Audi, Mercedes’in en yeni E Serisi ve 2017 ortalarında çıkacak 5 Serisi ile rekabet edebilecek. Tasarım alanında da modelde büyük değişiklikler görülüyor. Yeni A8 modelinin bu yıl sonunda çıkışını takiben, A6 yeni tasarım patronu Marc Lichte’nin elinden çıkan ilk Audi’lerden birisi olacak. Alman markanın şu anki “Matruşka” stilinden her modelin kendine özgü bir kimliğinin olduğu yeni bir stratejiye geçilebilir.

 

2014’te Los Angeles’ta görülen Prologue konsepti yeni A6 modelinin nasıl görüneceği hakkında biraz fikir veriyordu. Firma yöneticileri daha önce Prologue konseptinin A6 projesi bitirildikten sonra geliştirildiğini belirtmiş ve konseptin gerçek tasarım özelliklerine işaret etmişlerdi.

 

Tek çerçeve ön panjur gibi Audi stil elementleri devam edecek ancak ince LED farlar, daha kaslı bir ön tampon ve daha geniş arka bölüm otomobilin görünümündeki yeniliklerden. Pratik bir Avant ve her koşula uyumlu, sağlam A6 Allroad yeni sedan modelin ardından çıkacak, bunlara daha çok imaj odaklı bir dört kapılı A7 Sportback de eklenecek.

Audi A6’yı A8’den görünüm olarak uzaklaştıracak. Otonom güvenlik özellikleri ve kabin içi teknoloji ise büyük kardeşten alınacak. Kabin mimarisi de bugünkü A6’dan farklı olacak. Düzgün ve kullanışlı bir arayüz, düğme kalabalığının yerini alacak. 12.3 inç sanal kokpit ise üst donanım seviyelerinde sunulmaya devam edilecek.

 

A6 yeni MLB platformunu A8 ile paylaşacak, ağırlığı 100 kg azalacak. Bu da 48 volt elektrikli sistem ve elektrikli turboşarj sunan SQ7'den sonraki ilk Audi modellerinden olacağı anlamına geliyor. SQ7 SUV aracın donanımı performans odaklı ancak firma yöneticileri yakıt ekonomisine öncelik vermek için düzenlemeler yapılabileceğini belirtiyor. Elektrikli turbo teknolojisinin 2.0 litre dört silindirli dizel motora uygulanması bekleniyor.

 

2.0 dizel A6 satışlarının büyük kısmını oluşturacak, bunun yanı sıra dört silindirli benzinli turbo motorlar ve altı silindirli dizeller de sunulacak. Tutumlu bir plug-in hibrit e-tron modeli de 50 km elektrikli sürüş mesafesiyle sunulabilir. Audi’nin manuel vitesi kaldırması, A6’yı yedi kademe ve sekiz kademe çift debriyajlı otomatik viteslerle sunması da bekleniyor.

 

48 volt elektronik sistem ilk önce A8’de göreceğimiz bir dizi yeni otonom özellik getirecek. Audi’nin otonom sürüş teknolojisi trafik sıkışıklığı pilotu da içerecek. Bu sistem saatte 60 km’ye kadar hızlarda otomobilin bütün yönetimini otomobilin kendisine bırakacak. Yani otomobil otopilota geçerek hızı ayarlayabilecek, direksiyon komutları verebilecek, sürücü müdahalesi olmadan gidebilecek.

 

A6 gelecek yaz A8 sedan modelinin çıkışının ardından piyasada olacak. Fiyatı Avrupa'da 40 bin Euro'dan başlayacak.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo