Almanya Fiat Chrysler’e Yasak Getirebilir

Ototeknikveri     23 Mayıs 2016 01:43

Fiat Chrysler emisyon kontrol cihazları ile ilgili ifade vermediği için Almanya hükümeti tarafından ülkede otomobil satışı yapmaktan men edilebilir.

Almanya Fiat Chrysler’e Yasak Getirebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay Almanya ulaştırma bakanı Alexander Dobrindt tarafından Fiat yetkilileri savunma yapmaya çağırılarak Fiat 500X modelindeki emisyon kontrol cihazının neden 22 dakika içinde (20 dakikalık emisyon testinin bitişinden iki dakika sonra) otomatik olarak kapandığını açıklamaları istendi. Emisyon testleri Almanya’nın ulaştırma konusunda yetkili kurumu KBA tarafından hükümet adına gerçekleştirilmiş, sonuçlar Avrupa Komisyonu ve İtalyan yetkililere de gönderilmişti. Şu anda diğer Fiat ürünü taşıtlara da test yapılmaya devam ediliyor.

 

Fiat ise test sonuçlarına cevabında emisyon kontrol sistemlerinin Avrupa yasalarına tamamen uyumlu olduğunu iddia etti ve firmanın kendi testlerinin İtalyan yetkililerce tanındığını belirterek Alman hükümetine ifade vermeyi reddetti. Ulaştırma bakanı Dobrindt, Fiat’ın işbirliği yapmayan tutumunu eleştirerek firmanın tavrını “tamamen akıl almaz” olarak niteledi.

Durumun İtalya – Almanya arasında gerginliğe yol açtığı bile söylenebilir. İtalya ulaştırma bakanı Graziano Delrio, Alman yetkililere tepki göstererek doğrudan firmanın kendisine değil otomotivden sorumlu İtalyan resmi yetkililerine ulaşmaları gerektiğini söyledi. Delrio, doğru şartlarda yürütülen bir incelemede firmanın işbirliği yapacağını da aktardı.

 

Almanya medyası ve BBC’de çıkan haberlerde Alman yetkililerin Almanya’da Fiat Chrysler satışlarını yasaklayabileceği belirtiliyor.

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo