Toyota Avrupa’nın Hibrit Lideri Olmayı Hedefliyor

Ototeknikveri     25 Mayıs 2016 04:45

Benzinli – elektrikli hibrit modellerin satışı 2015’te Avrupa’da %10 arttı. Benzinli - elektrikli otomobiller satılan tüm otomobillerin %30’unu oluşturuyor.

Toyota Avrupa’nın Hibrit Lideri Olmayı Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Avrupa’nın en büyük hibrit markası olmayı hedefliyor. Toyota Avrupa başkan yardımcısı Karl Schlicht Toyota’nın Batı Avrupa satışlarının geçen yıl %10 arttığını ve 874 bin adete ulaştığını belirtti. Rusya ve bölgedeki daha küçük piyasalardaki satışlar ekonomik durgunluk ve petrol fiyatlarındaki çöküş nedeniyle %35 düştü. Schlicht buna rağmen Toyota’nın Rusya’daki 120 bin adet satışının hala karlı olduğunu vurguluyor. Sclicht Yaris gibi ömrünün beşinci yılında bile satış rekorları kıran modeller için iyimser konuşuyor. Toyota aynı zamanda Volkswagen Golf’e rakip Auris modelinin Avrupa’nın C sektöründe dördüncü en çok satan model olarak %3’ün üzerinde bir piyasa payına sahip olmasını hedefliyor.

 

Geçen yıl Toyota 270 bin hibrit sattı. Schlicht, Avrupa’da satılan Auris otomobillerin %60’ının, Yaris otomobillerin ise %40’ının benzinli – elektrikli hibritlerden oluştuğunu belirtiyor.

 

Sclicht sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni RAV4 crossover için siparişler tüm siparişlerimizin %40 kadarını oluşturuyor ancak fabrikada yeterince tedarik yok”.  

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo