Volvo’nun Yeni 40 Serisi Kilit Rol Oynayacak

Ototeknikveri     26 Mayıs 2016 04:36

Volvo'nun gelecek stratejisinde önemli role sahip olacak kompakt model ailesinin ilk üyeleri 40.1 ve 40.2 adlı konseptler ile gün yüzüne çıktı.

Volvo’nun Yeni 40 Serisi Kilit Rol Oynayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsveçli otomobil üreticisi Volvo kısa süre önce 40 serisi konsept otomobillerini tanıttı. 40.1 ve 40.2 yeni C segmenti modellerin önizlemesi niteliğinde ve bu modeller Volvo’nun lüks küçük otomobiller piyasasında elini güçlendirecek. Bu modeller Volvo’nun global küçük otomobil stratejisinde önemli bir rol oynuyor. Dünya genelinde giriş seviyesi lüks otomobil piyasasında ciddi bir büyüme potansiyeli var. Firmanın İsveç Gothenburg’daki merkezinde konuşan Volvo Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Peter Mertens “40 serisi için Hindistan çok önemli. Bir çok gelişmekte olan ülkede lüks otomobil piyasası hala kısmen küçük ancak özellikle küçük SUV segmentinde devasa bir büyüme potansiyeli var” dedi.

 

Yeni 40 serisi otomobillerin ilki 40.1 konseptini temel alan XC40 küçük SUV olacak. Bu model 2017’de üretime girecek. Şirketin başkanı Hakan Samuelsson konuyla ilgili “Küçük bir SUV gündemimizde en üstte, müşterilerimiz de bunu istiyor” diye konuştu.

 

İlginç şekilde, Mertens üretim versiyonu XC40’ın konsepte bağlı kalacağını belirtti. Mertens XC40 için şunları söyledi: “40.1 konsepti otomobilin gerçekte nasıl görüneceğini çok yakın şekilde yansıtıyor. Modeli gelecek yıl piyasaya çıkartacağız, bu yüzden modeli baştan yaratmak için çok da fazla vaktimiz yok ve konsepte bağlı kalacağız”. XC40; Mercedes GLA, BMW X1 ve Audi Q3 ile rekabet edecek.

40.2 konsepti ise coupe benzeri bir stile sahip, sürüş seviyesi yükseltilmiş ve tavan çizgisi eğimli. Her iki model de firmanın yeni CMA (kompakt modüler mimari) platformunu kullanacak. Bu platform geleneksel yakıt tiplerinin yanı sıra plıg-in hibrit ve elektrikli otomobillere de uygun. Samuelsson C segmentinin hızlı büyüdüğünü söyleyerek segmentin Volvo’nun gelecek planlarında çok önemli bir yer tuttuğunu vurguluyor.

 

Elektrikli otomobil ise 350 km sürüş mesafesine sahip olacak ve 2019 yılında Volvo’nun SPA (ölçeklendirilebilir ürün mimarisi) kullanan ilk elektrikli otomobilinin ardından gelecek. Volvo 2025 yılına kadar 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

 

Firma 40 serisi otomobiller için genç ve şehirli tüketicileri hedef alıyor. Konseptlerin tanıtımı için Snapchat adlı sosyal medya platformunun seçilmesi de bunun en büyük göstergesi.

Platform Geely ile birlikte geliştirildi

Volvo CMA platformunu Çinli sahibi Geely Holding ile birlikte geliştirdi. Yeni platformla daha düşük maliyet, daha yüksek karlılık hedefleniyor. Volvo, platformun birlikte geliştirilmesinin Volvo ve Geely markalarının özgün kimliklerinin korunmasında olumsuz bir etki yaratmayacağını belirtiyor. Mertens, CMA platformunun Çinli Geely için kitlesel piyasa taşıtları, Volvo için ise lüks taşıtlar üretilmesinde kullanılacağını söyledi. Mertens “Çinliler düşük maliyetli çözümler bulmakta çok iyiler, bu yüzden mühendislik Çin’de yapılacak. Güç aktarım mekanizmaları, elektrikli mimari, multimedya sistemleri, sensörler ve aktif güvenlik sistemleri ise Volvo tarafından geliştirilecek” diye konuştu.

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo