Otonom Honda Clarity Fuel Cell Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     26 Mayıs 2016 06:26

Honda G7 Ise-Shima zirvesinde sergilenmek üzere otonom (kendi kendine gidebilen) ve yakıt hücreli 2017 Clarity modelini geliştirdi.

Otonom Honda Clarity Fuel Cell Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hidrojen yakıt hücreli 2017 Clarity yüksek teknolojisi sayesinde otonom sürüş donanımı eklenmeye uygun bir sedan model. Pek çok büyük otomobil firması sürücüsüz otomobillere büyük Ar-Ge yatırımları yapıyor, dolayısıyla Honda bu yarışta geride kalmak istemiyor. Yeni Clarity ile ilgili tüm detaylar henüz açıklanmadı. Model, 2020 itibariyle yollarda sürücüsüz otomobiller görme hedefinin bir parçası. Honda şimdiden Sensing teknolojileri kapsamında pek çok otonom güvenlik ve sürüş yardımı sistemi sunuyor. Bunlar arasında şeritten ayrılma uyarısı, şerit koruma asistanı, yoldan çıkma önleyicisi, uyumlanabilir seyir kontrolü, ön çarpışma uyarısı, çarpışma önleme fren sistemi gibi teknolojiler sayılabilir.

 

Kameraların performansını yükseltmenin yanı sıra radar ve kontrol sistemlerini de geliştirerek Honda tam otonom sürüşe ulaşabilecek. Başlangıçta otonom teknolojiler sadece otobanlarda kullanılabilecek.Otonom Clarity Fuel Cell aynı zamanda Honda’nın Japon hükümetinin Ise-Shima’da gerçekleştirilecek G7 zirvesinde yüksek teknolojili ürünler sergileme isteğine de yanıt veriyor. Honda zirvede Clarity’nin yanı sıra EV-Cub ve UNI-CUB konseptlerini, taşınabilir bir harici güç çıkışı cihazını ve akıllı hidrojen istasyonunu tanıtacak.  

 

Yeni Clarity Fuel Cell’in (otonom olmayan standart versiyon) teslimatları Japonya’da başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde hidrojenli dört kapılı sedan yıl sonunda ilk önce Kaliforniya’da satışa sunulacak. Model ABD’de aylık 500 dolar taksitle toplam 60 bin dolara satılacak. FCX Clarity’nin yerini alan 2017 Fuel Cell sadece 3 – 5 dakika süren depo dolumu sonrasında kesintisiz 482 kilometre yol gidebilecek.  

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo