2017 Peugeot 3008 Sürüş Özellikleri

Ototeknikveri     28 Mayıs 2016 02:07

Yeni bir platform üzerinde yükselen 2017 Peugeot 3008 sürüş özellikleri ve teknolojisi ile segmentinde öne çıkmayı hedefliyor.

2017 Peugeot 3008 Sürüş Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

‘Aslan’ sürüş deneyimi bakımından kendini kanıtlamış köklü bir marka. Hangi sınıfta olursa olsun, markanın mühendisleri tarafından geliştirilen otomobiller üstün sürüş keyfiyle haklı bir üne sahip. Konu SUV olduğunda da markanın sunmuş olduğu sürüş keyfi bu geleneği bozmuyor. Genelde bu sınıf araçlarda stil sürüş keyfinin önüne geçebiliyor. Yerden yüksek yapı, yüksek sürüş pozisyonu, yüksek ağırlık merkezi gibi sınıfa has özellikler sürüş keyfini gölgeleyebiliyor. Ancak yeni Peugeot 3008 SUV henüz ilk sürüş anından itibaren büyüsünü hissettiriyor. Kusursuz yol tutuş, hassas çalışan ve yüksek tepkili direksiyon ve atak olduğu kadar güvenli sürüş hissi… her şey olması gerektiği gibi. Peki, bu gerçekten büyü mü? Hayır, tabi ki de değil. Elde edilen bu sonuç köklü geçmişten gelen bilgi birikimi, deneyim ve geleceğe yönelik modern teknolojinin birleşmesi. 

 

Yeni EMP2 platform ve onun dinamizm özellikleri sayesinde yeni Peugeot 3008 üstün yol tutuş ile konfor arasında C SUV segmentinde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir denge sunuyor. Süspansiyon geometrisi tüm motor seçenekleriyle uyum içerisinde çalışacak ve markanın şöhretine uygun bir sürüş dinamiği sunacak şekilde ayarlandı. Ciddi bir ağırlık tasarrufunu beraberinde getiren yeni platform ve yürüyen aksam aynı zamanda yakıt ekonomisi, pasif güvenlik ve performans noktasında önemli katkılar sağlıyor. 

 

Gerçek bir SUV olan yeni Peugeot 3008, bundan daha da önemlisi bir Peugeot! Tüm gerçek SUV modelleri gibi Peugeot 3008 SUV da üstün off-road yeteneklerine sahip. Söz konusu üstün yeteneklerde Advanced Grip Control adındaki sistemin katkısı büyük. Advanced Grip Control; orta konsolda bulunan düğme üzerinden kontrol edilen ve Normal, Kar, Çamur, kum, ESP kapalı olmak üzere beş faklı sürüş modu sayesinde optimize edilmiş çekiş, 18 inçlik M+S (Mud&Snow / Çamur ve Kar) tipi özel lastikler ve HADC (Hill Assist Descent Control / Eğim iniş destek sistemi) adında tamamen yeni bir eğim iniş yardımcısı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. 

 

Yeni eğim iniş destek sistemi Hill Assist Descent Control (HADC) dik yamaçlarda bile güvenli ve kontrollü bir şekilde aracın ilerlemesini sağlıyor. Sistemdeki asıl yenilikçi özellik ise aracı 3 km/s gibi son derece düşük bir hızda tutarak en zor koşullarda bile kontrollü ve güvenli bir iniş sağlaması. Söz konusu özellik orta konsolda bulunan bir düğme ile kontrol ediliyor. 

Sürücü ve beraberindeki yolcular arkalarına yaslanıp sürüşün keyfini çıkartabilir. Gündelik en kısa mesafeler bile yeni keşiflerle zenginleşiyor. Yeni Peugeot 3008 SUV pazar ortalamasının üzerinde mükemmel ses sistemi ve üstün konfor özellikleriyle yolculukları keyfe dönüştürüyor. Opsiyonel olarak 8 yönlü pnömatik masaj özelliği ile donatılabilen vücudu saran ön koltuklar rahat ve konforlu bir yolculuk sunarken ışıklandırmalı raylara sahip geniş panoramik açılır cam tavan daha aydınlık ve ferah bir kabin sağlıyor. Dünyanın önde gelen ses sistemi markası Fransız Focal® imzasını taşıyan üst düzey Hi-Fi Ses Sistemi ise benzersiz bir müzik ziyafeti sunuyor.

 

Üst seviye müzik sistemleriyle ünlenen FOCAL® ile işbirliği yapan PEUGEOT, dünyada bir otomobilde üretici tarafından ilk kez sunulan Focal® Hi-Fi Ses Sistemi sunuyor. 

 

Sürücüyü destekleyen elektronik yardımcılar

Kompakt boyutlarıyla direksiyon sistemi sürüşü daha eğlenceli kılarken bir dizi sürüş destek sisteminin de katkısıyla yeni Peugeot 3008 SUV güvenlikten taviz vermeden konforla sportif dinamizmi aynı potada eritiyor. ADAS (Advanced Driver Assistance System - Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi) sisteminin en güncel versiyonu bünyesinde barındırdığı güvenlik ekipmanlarıyla yoldaki tüm tehlikeleri en aza indiriyor:


-    Aktif Güvenlik Freni ve Mesafe İkaz Sistemi;
-    Aktif Şeritten Takip Sistemi;
-    Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi
-    Otomatik Adaptif Uzun Far Asistanı
-    Hız Sınırı Trafik İşaretini Tanımlama ve Hız Sınırı Önerme Sistemi 
-    Fren Yapma Özelliğine Sahip Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (Otomatik şanzımanla) 
-    Aktif Kör Nokta Uyarı Sistemi

 

Sürücü ayrıca şehir içi sürüşlerinde park ve manevraları kolaylaştıran Visio Park (360° derece görüş) ve Park Yardımcısı’nın en güncel versiyonuyla destekleniyor. 

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo