Yeni Toyota Prius Teknolojik Üstünlükleri

Ototeknikveri     28 Mayıs 2016 02:19

1997’de Japonyadaki ilk neslinin çıkışından bu yana Prius, düzenli olarak değerli ileri nesil teknolojileri ve inovasyonları pazara getiren bir ekonomik araba olarak Toyota’nın teknoloji elçiliği konumunu korudu.

Yeni Toyota Prius Teknolojik Üstünlükleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sürücü ve yolcular için daha iyi ve daha güvenli bir deneyim üzerine yoğunlaşan son nesil Prius’un gelişmiş teknolojik başarıları, etkileyici bir platform sunarken yeni Prius Plug-in Hibrit’in çok daha gelişmiş bir araç olmasını sağlıyor. Yeni Prius Plug-in Hibrit’e özel olan dış taraftaki gelişmeler arasında aracın hızına duyarlı adaptif hüzme teknolojisine sahip enerji tasarruflu dört ampüllü LED projektör farlar var. İlk defa 2010 Auris Hibrit konseptinde görülen özel bataryalı yeni solar tavan şarj sistemi yeni Prius Plug-in Hibrit ile dünyada ilk kez görülecek. İçerideyse daha küçük daha hafif ve akıllı olan S-FLOW otomatik klima sistemi mevcut ve daha az güç kullanıyor. Ön veya arkadaki yolcu koltuklarının dolu olup olmamasına göre, boş koltukların etrafındaki hava akışını minimize eden yeni elektrikli kompresör sayesinde ise daha sessiz.

 

Prius Plug-in Hibrit’e mahsus, sistem dünyada bir ilk olarak gaz enjeksiyonlu ısı pompası kullanıyor. Bu sistem aracın EV modunda, içten yanmalı motorun çalışmadığı zamanlarda kabini ısıtmaya veya serinletmeye yarıyor. Yeni Prius Plug-in Hibrit, orta konsolun altında konumlandırılan bir kablosuz telefon şarjına sahip. Qi teknolojisini kullanan sistem uyumlu akıllı telefonları kabloyla bağlamak zorunda kalmadan şarj etmeyi sağlıyor.

 

Renkli bir head-up gösterge de mevcut. Araçla ilgili başlıca verileri ve uyarıları ön camın alt bölümünde gösteren ekran, sağladığı bilgilerin sürücünün gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmadan anlık olarak ve kolayca okunabilmeisni sağlıyor. Sağladığı bilgiler arasında araç hızı, pil şarj durumu, hibrit sistem durumu, her hızda mesafe takibi sağlayan Adaptif Cruise Control ve Şerit Taşma Uyarısı bulunuyor.

Ayrıca Toyota’nın yeni Akıllı Basit Park Asistanı’nı (S-IPA) kullanan Yeni Prius Plug-in Hibrit, geçerli bir paralel park boşluğu bulmak üzere bir dizi sensör kullanıyor ve sürücü tarafından aktifleştirildiğinde aracı o boşluğa doğru sürüyor. Aynı zamanda sistem dik boşluklara geri geri girebiliyor ve paralel park yerinden otomatik olarak çıkabiliyor.

 

Son olarak, yeni Prius Plug-in Hibrit markanın Toyota Safety Sense ile sağlanan aktif ve önleyici güvenlik önlemlerindeki önemli gelişmeleri de sergiliyor.

 

Entegre güvenlik özelliklerinin olduğu pakette Yaya Algılayan ve Otomatik Frenleme yapan Ön-Çarpışma Sistemi; Direksiyona müdahale eden Şerit Taşma Uyarısı; tamamen durabilen Tam-hızlı Adaptif Cruise Control ve Otomatik Uzun Menzilli Far teknolojisi bulunuyor. Kör Nokta İzleyici ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı da sürüşte ekstra huzur sağlamak üzere bulunan sistemler.

 

Bu teknolojiler çarpışma riskini azaltmaya yardımcı oluyor ve sürücü için hayatı kolaylaştırarak ve yorgunluğu azaltarak ek faydalar sunuyor.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo