Alfa Romeo Giulia Satışları Başlıyor

Ototeknikveri     30 Mayıs 2016 02:20

Fiat Chrysler Otomobilleri Teknoloji Yöneticisi Harald Wester’e göre, Alfa Romeo’nun yeni Giulia orta boy sedan modeli markayı “ya batıracak ya da çıkartacak” bir ürün.

Alfa Romeo Giulia Satışları Başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo yeniden canlanma umutlarını BMW 3 Serisi’nin rakibi Giulia’ya yükledi. Model Avrupa’da gelecek ay satışa çıkacak. Giulia markanın sekiz yeni modelinden birisi, ayrıca Alfa’nın yeni Giorgio arkadan çekişli mimarisini kullanan ilk model. Wester, FCA’nın Kuzey İtalya’daki Balocco test parkurundaki Giulia tanıtım etkinliğinde yaptığı basın açıklamasında “Yeni model programımızın itibarı bu modele bağlı” diye konuştu ve firmasının yeni mimarinin geliştirilmesi için 1 milyar euro yatırım yaptığını belirtti. Firma, Alfa serisinin geri kalanının geliştirmesi için de milyarlar harcayacak. Alfa 2017’de dünya çapında 100 binden fazla Giulia satmış olmayı hedefliyor. Giulia’nın ABD satışları Eylül ya da Ekim ayında, Çin’de ise gelecek yıl başlayacak.

 

Giulia Avrupa’da 2.0 litre benzinli motor ve 2.2 litre dizel ile satılacak, Ferrari’den alınmış 510 hp ikili turboşarjlı V6 motorlu bir yüksek performans Quadrifoglio versiyon da olacak.

Alfa, modelin BMW, Audi ve Mercedes’teki rakipleri ile iyi yarışabilmesi için piyasaya çıkışını bir süre erteledi. FCA CEO’su Sergio Marchionne Mart ayındaki Cenevre Auto Show’da projenin teknik olarak henüz olgunlaşmadığını belirtmiş ve Alman rakiplerle aynı seviyede olduklarında projeyi yürürlüğe sokacaklarını söylemişti. Wester ise otomobili geliştirirken “mükemmelin altındaki hiç bir şeyi kabul etmediklerini” belirtiyor.

 

Giulia’nın fiyatı İtalya’da 35 bin 500 Euro’dan başlıyor. Alfa’nın yeniden canlanma planı Ocak’ta ertelenmiş, Marchionne markanın yeni ürün serisi ile büyüme hedefini 2020 yılına kaydırmıştı. Marka satış hedefini de 400 bin adete düşürdü. Marchionne, Giulia’nın yaratılma aşamasının hiç kolay olmadığını itiraf ediyor. Bu yıl Giulia’yı markanın ilk SUV modeli takip edecek, 2017’de ise üçüncü model gelecek. Harald Wester, FCA’daki teknoloji görevinin yanı sıra ayrıca Alfa’nın CEO’suydu. Geçtiğimiz hafta Wester’in yerine CEO olarak Reid Bigland’in getirileceği açıklandı.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo