2017 Skoda Kodiaq SUV İlk Kez Görüntülendi

Ototeknikveri     31 Mayıs 2016 02:54

Skoda'nın büyük SUV segmentine giriş yapmasını sağlayacak modeli Kodiaq, ilk kez kamuflajlı orjinal gövdesi ile test sırasında görüntülendi.

2017 Skoda Kodiaq SUV İlk Kez Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Skoda Kodiaq SUV test esnasında ilk kez görüntülendi. Modelin adı Mayıs ayı başında onaylanmıştı. Kodiaq modelinin, Mart ayında Vision S konsepti ile Cenevre’de önizlemesi yapılmıştı. Son fotoğraflarda üretim modeli ile konsept arasındaki benzerlik açıkça görülüyor. Konseptin eğimli tavan çizgisi, büyük istiridye tipi kaputu ve geniş ön panjuru üretim modelinin fotoğraflarında da karşımıza çıkıyor. Fotoğraflarda yeni ve şık farlar da dikkat çekiyor. Tavan çıtaları ve büyük bagaj kapağı otomobilin pratik yanını yansıtırken, şişkin pervazlar modele kaslı bir görünüm veriyor.

 

Arka kısımda özellikle farlar ve pencereler kamuflajlanmış ancak Kodiaq’ın arkada oldukça geniş bir alan sunduğu belli oluyor. Bagaj üzerindeki küçük spoyler tasarımın sportifliği hakkında ipucu veriyor.

Uzun süredir beklenen büyük SUV’nin ismi Skoda tarafından önceki aylarda tescillendiğinde ortaya çıkmıştı. Modelin ismi Alaska’daki Kodiaq ayılarından geliyor. Üretim versiyonu yedi koltuklu Kodiaq SUV gelecek yılın başlarında galerilerde görülebilecek. Modelin prömiyeri ise sonbaharda Paris Motor Show’da yapılacak.

 

Skoda Vision S konsepti

Kodiaq modelinin önizlemesi Mart ayında Cenevre Motor Show’da Skoda Vision S konsepti ile yapılmıştı. Konsept 4.7 metre uzunluğunda, üretim versiyonu da aynı uzunlukta olacak. Konseptte üç oturma sırası bulunuyor, üretim versiyonunda ise yedi koltuklu oturma düzeni var. Konsept Skoda’nın önümüzdeki 4 yıl içinde çıkartacağı SUV modellerin genel görünümü hakkında fikir veriyor. Firmanın SUV atağı en büyük model olan Kodiaq ile başlıyor, Kodiaq piyasaya çıktığında Land Rover Discovery Sport ile rekabet edecek.

 

Vision S konseptinin üretim versiyonu Nissan X-Trail’den biraz daha uzun olacak. Modelin genişliği 1.91 metre, yüksekliği ise 1.68 metre, yani yeni Seat Ateca’dan da daha geniş ve yüksek.

 

Daha önce Kodiaq’ın beş koltuklu olarak piyasaya sürüleceğine, ekstra iki koltuğun opsiyonel olacağına dair haberler çıkmıştı. Konsept altı koltuklu ve bunlar üç oturma sırasına dağıtılmış. Skoda koltuk yerleşimini “demokratik” olarak niteliyor, tüm yolculara mükemmel bacak ve kafa boşluğu sunuluyor. Üretim versiyonu Kodiaq modelinin yedi koltuklu olacağı ise kesinleşti.

Vision S konseptinin bir özelliği de her zamankinden daha kullanıcı dostu yeni kabin teknolojileri. İki geniş 16 inç ekran konsolda hava girişlerinin arasında yer alıyor, kontrol verileri ve multimedyaya hem sürücünün hem de yolcuların aynı anda ulaşabilmesine olanak tanıyor.

 

Cenevre’de tanıtılan konsept dört çekişli sürüş sistemi ve benzinli – elektrikli hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip. 1.4 litre benzinli motor 154 hp güç çıkışı sunuyor, elektrikli motor ise 54 hp gücünde. Motorlar altı kademe DSG otomatik vitesle birlikte çalışıyor. Arka akstaki ikinci elektrikli motor toplam 114 hp güç çıkışı sunabiliyor, iki motor birlikte çalıştığında güç çıkışı 222 hp oluyor. Bu sistemle otomobil 7.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. CO2 emisyonu ise kilometrede sadece 45 gr. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 50 km.

 

Üretim versiyonu Kodiaq da yeni çıkacak VW Tiguan GTE gibi aynı sistemle sunulabilir. Henüz üretimi onaylanmasa da, firma yetkilileri üst donanım seviyeleri 60 bin euro'ya mal olabilecek bir Skoda modeli çıkartmakla ilgili tereddüt içindeler.

 

Modelin motor serisi alışıldık VW Grup motorlarını içerecek. Başlangıçta 1.4 litre turbo benzinli motor sunulması bekleniyor. Temel motor dizel olacak. 1.6 litre ya da 2.0 litre olacak motor VW Passat’tan 240 hp çift turbo dizel de dahil farklı güç çıkışı seçenekleriyle gelecek. Modelle birlikte önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemleri, altı kademe manuel ve yedi kademe çift debriyajlı otomatik vites seçenekleri sunulacak.

 

Modelin motor sporları stili bir Sportline versiyonunun da çıkması bekleniyor. Bunu gövde kaplamaları ve heybetli bir stil ile Scout versiyonu da takip edebilir.

 

Vision S üretim versiyonu, Discovery Sport, Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento ile rekabet edecek. Modelin fiyatı Avrupa'da yaklaşık olarak 25 bin euro'dan başlayacak.  

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo