Yeni Mercedes GLB Markanın Crossover Serisine Katılıyor

Ototeknikveri     31 Mayıs 2016 04:10

Yeni Mercedes GLB, Alman markanın GLA ve GLC modelleri arasında konumlanacak. Mercedes GLB'nin 2019'da yollarda olması bekleniyor.

Yeni Mercedes GLB Markanın Crossover Serisine Katılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes crossover serisi için yeni bir model hazırlıyor. Modelin isminin GLB olması bekleniyor. Mercedes’in yeni isimlendirme stratejisi gereği GLB, GLA crossover ve GLC SUV arasında yavaş satan B-Class MPV’nin güçlendirilmiş ve geliştirilmiş bir versiyonu olarak yer alacak. Marka yakın zaman önce GLB ismini tescilletti ve son gelen fotoğraflar modelin nasıl görüneceği hakkında fikir veriyor. Otomobil test esnasında görüntülendi ve A-Class’ın ya da GLA’nın önden çekişli platformunun genişletilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. GLC ve C-Class, GLE ve E-Class birbirleriyle bağlantılıyken, GLB de B-Class ailesi içinde yer alacak. Mercedes altıncı SUV modeli ile küçük crossover otomobillerin artan popülaritesinden faydalanmayı umuyor. Bu da BMW X1 ve Audi Q3 gibi modellerle rekabet anlamına gelecek.

 

Mercedes Ar-Ge patronu Dr. Thomas Weber Cenevre Motor Show’da “Seride her zaman daha fazla model için yer var. SUV segmenti en önemli segmentlerden birisi çünkü dünya çapında ciddi talep var. Yeni SUV’ler için de yer olabilir, neden olmasın?” diye konuşmuştu.

 

Üretim versiyonunun GLA ile stil anlamında çok yakın olmayacağıı düşünülüyor. GLA stil odaklı ve çok kompakt olarak görülüyor, GLB ise kullanım kolaylığını biraz daha yukarı taşıyacak, daha fazla yolcu alanı ve kullanışlı bir bagaj sunacak.

 

Motorlar ve teknik özelliklerin serideki diğer modelleri yansıtması bekleniyor. GLB 180 d, GLB 200 d ve GLB 220 d dizeller, GLB 180, GLB 200 ve GLB 250 benzinli motorlarla birlikte seçenekler arasında yer alacak. Plug-in hibrit bir versiyon da sunulacak, ayrıca GLB 45 AMG versiyonu planlar arasında. A ve B-Class temel alınarak geliştirilecek modelde giriş seviyesi versiyonlarda arkadan çekiş yerine daha çok önden çekiş kullanılacak, üst donanım seviyelerinde ise 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi bulunacak.  

Son Güncelleme : 02 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo