Yeni Opel Zafira Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     31 Mayıs 2016 07:40

Yeni Opel Zafira çevrimiçi, rahat, inovatif ve karakteristik. Yeni multimedya sistemleri ile telefon entegrasyonu ve kablosuz bağlantı noktası geliyor. Ergonomik kokpit ve kullanışlı salon koltukları yedi yolcu alabiliyor.

Yeni Opel Zafira Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sıradışı kullanım kolaylığı ve optimum konforun benzersiz birlikteliği Opel Zafira’yı kompakt MPV segmentinde devrim yaratan yedi koltuklu sistemi ile 1999 yılından beri karakterize ediyor. Opel çıktığı günden bu yana 2.7 milyon adet Zafira sattı, modeli özellikle uzun mesafe yolculukları ve yüksek konfor için geniş ve esnek kullanışlı bir taşıt arayan aileler ve profesyoneller tercih etti. Yakında siparişe açılacak ve Eylül ayında teslimatına başlanacak yeni Zafira, Flex7® oturma sistemi, ergonomik sertifikalı AGR ön koltuklar, FlexFix® bisiklet taşıyıcı ve FlexRide uyumlanabilir amortisör gibi özelliklere sahip. Bunun yanı sıra model çekici dış cephe ve iç kabin tasarımında ferah bir atmosfer ve sıradışı bağlanabilirlik teknolojilerini odak noktasına koyuyor. Yeni nesil Opel IntelliLink multimedya sistemi Apple CarPlay ve Android Auto desteği ve Opel OnStar (4G/LTE Wi-Fi erişim noktası dahil) hizmetleri ile en iyi bağlanabilirlik teknolojisini sunuyor ve yol boyunca arkadaşlarınız ve ailenizle irtibatta kalmanızı sağlıyor.

 

Dahası, Opel segmentte ilk kez tam LED uyumlanabilir farları (full LED Adaptive Forward Lighting) sunuyor ve yeni Zafira’yı sürücü ve yolcuları tamamen konforlu bir seyahat salonuna dönüştürüyor.

Sportif dış cephe, lüks iç kabin

Dinamik yeni far tasarımı tamamen yeni, sportif üst ve alt ön panjurlar ile birlikte Zafira’nın tasarım tonunu belirliyor. Ön farlar radyatör panjuru ile karışarak görsel bir bütünlük oluşturuyor. Yontusal krom logo şeridi görsel olarak farlarla kaynaşıyor ve genişlik duygusunu pekiştiriyor. Ayrıca, özenle biçimlendirilmiş gündüz sürüş ışıkları yeni ışık kümesi tasarımını karakterize ediyor. Tekerlekler kaslı tekerlek bombelerinin altında konumlanıyor. Tüm bunlar yeni Zafira’ya sağlam, sportif ve dinamik bir görünüm veriyor.

 

GM Avrupa tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Mark Adams yeni modelle ilgili şunları söyledi: “Yeni Zafira’nın ön kısım tasarımı ödüllü yeni Astra’nın bazı özelliklerini alıyor ve Opel’in yeni portfolyosuna ekliyor. Şık, hassas, çift kanatlı gündüz sürüş ışıkları aracı daha da sofistike hale getiriyor, aynı kalite tamamen yenilenmiş kontrol paneliyle iç kabinde de karşımıza çıkıyor. Yeni panel daha sade, düzenli ve kullanışlı”

İç kabinde, yeni Zafira tamamen yeniden tasarlanmış kokpit artık daha kullanışlı ve daha şık. Yeni tasarım sadece görüşü iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda tüm kontrolleri çok kolay ulaşılabilir mesafede topluyor. Multimedya sisteminin ekranı daha önce orta konsolun üzerindeyken bunun yerini yeni, daha alçak ve dokunmatik bir ekran almış ve bu sayede düğme sayısı en aza indirilmiş. Galvanize U şekilli dekorla çerçevelenmiş yeni 7 inç dokunmatik ekran en üst düzey tabletlerle benzer kaliteye sahip. Yeni üç boyutlu yontulmuş direksiyon küçük ve verimli şekilde boyutlandırılmış havayastığı kapağu ile hem harika görünüyor, hem de ergonomik açıdan başarılı.

Opel yeni Zafira için iki en yeni nesil IntelliLink multimedya sistemi sunuyor. R4.0 IntelliLink akıllı telefonlar dünyasını kabine getiriyor, Apple CarPlay ve Android Auto desteği veriyor. Dahası, Opel tümleşik navigasyon özellikli multimedya sistemi isteyenler için Navi 950 IntelliLink’i sunuyor. Opel OnStar da yeni Zafira’da kaza durumunda telefondan otomatik yardım çağrısı ve konum indirme gibi özellikler sunuyor. Bunun yanı sıra, Opel OnStar ile şebeke bulunan yerlerde 4G LTE Wi-Fi erişim noktası hizmeti alınabiliyor ve bağlantı araç içinde yedi farklı cihaza paylaştırılabiliyor. Bu da yolculukları boyunca bağlantıda kalmak isteyen aileler ya da profesyoneller için bir avantaj.

 

Olağanüstü kullanım kolaylığı ve ferah salon atmosferi

Tıpkı önceki Zafira nesillerinde de olduğu gibi, yeni modelde de sürücü ve yolcular çok fonksiyonlu FlexRail® konsol sistemi ve opsiyonel 6 ayarlı ergonomik sertifikalı AGR spor koltuklar ile konforlu ve dinlendirici bir yolculuk yapabiliyor. FlexRail® modüler depolama sistemi büyük bir depolama kutusu ve istenen pozisyona kaydırılabilen bardak tutucular ile ön koltuklar arasında kullanışlı bir alan yaratıyor. İkinci sıradaki yolcular benzersiz, opsiyonel Lounge Seating oturma sisteminden yararlanabiliyor. Akıllı katlanma mekanizması sayesinde, ikinci sıradaki orta koltuğun arkası katlanabiliyor ve dönebiliyor, böylece dış koltuklardaki yolcular için konforlu kol koyma yerlerine dönüşebiliyor. Bunlar ayrıca arkaya ve aracın ortasına doğru da dönebiliyor, böylece geniş bacak ve omuz boşluğu ortaya çıkıyor, kabinde lüks sınıf bir sedan otomobilin konforlu oturma alanı oluşuyor. Dahası, üçüncü sıra koltuklar bagaj kompartmanının zeminiyle aynı seviyede katlanarak ekstra kargo alanı açılabiliyor. Kişisel konfora verilen bu önem Zafira’yı bir aile taşıtından çok daha fazlası haline getiriyor. Opel tasarımcıları esnek iç kabini sakinleştirici, keyifli ve ferah bir atmosfere dönüştürmüş, bu da yolculukları çok daha güzel kılıyor.

Yeni Zafira’nın sunduğu konfor ve ferahlık opsiyonel panoramik ön cam ve açılır tavanla birleştiğinde daha da etkileyici hale geliyor. Ön cam motor kaputundan B sütunu yakınına kadar genişliyor. Öndeki yolcu ve sürücü için görüş açısı neredeyse sınırsız hale geliyor. Ayrıca, panoramik açılır tavan ön camın bittiği noktadan başlayıp aracın arkasına kadar uzanabiliyor. Böylece araç içinde aydınlık, havadar bir atmosfer oluşuyor.

 

Akıllı depolama çözümleri

5 koltuklu konfigürasyonda, Zafira ISO 3832’ye göre minimum 710 litre yük kapasitesine sahip, ikinci oturma sırası katlandığında bu 1860 litreye çıkıyor. Dahası, araçta FlexRail® orta konsol dahil otuzdan fazla depolama seçeneği sunuluyor. FlexFix® arka uç taşıma sistemi bisiklet meraklıları için kolaylık sağlıyor. Entegre sistem bir çekmece gibi arka tampondan çıkıyor ve dört bisiklete kadar taşıyabiliyor. FlexFix yana yatırılabildiği için, tamamen dolu olduğunda dahi bagaj kapağı kolayca açılabiliyor.

 

İnovatif, güvenli, kişiselleştirilebilir, dinamik

Yeni uyumlanabilir LED far sistemi (AFL LED) otomatik olarak farların aydınlatma şablonunu sürüş koşullarına uyumlayabiliyor, böylece yoldaki diğer kullanıcıların gözünü kamaştırmadan en iyi aydınlatma performansı sağlanıyor. 9 farklı fonksiyonla şehiriçi, taşra, virajla, sollamalar ya da turist modu gibi farklı aydınlatma şablonları kullanılabiliyor.

Yeni nesil Opel Eye ön kamera da desteklediği tüm sürüş yardımı fonksiyonlarına olumlu katkı sağlıyor. Bunlar arasında uzun far asistanı ve trafik işaretleri asistanı başta geliyor. Takip mesafesi sinyali (FDI) ile ön kamera öndeki aracı tespit edebiliyor ve bu araçla fazla yakınlaşıldığında sesli ve görüntülü uyarı veriliyor. Şeritten ayrılma uyarısı saatte 60 km üzeri hızlarda otomatik devreye giriyor ve sürücüyü istemsiz şeritten çıkma durumlarında yazılı ve sesli olarak uyarıyor.

 

Yeni Zafira’da bulunan diğer özellikler arasında uyumlanabilir seyir kontrolü ve FlexRide da sayılabilir. Ön panjurun arkasındaki bir radarla çalışan uyumlanabilir seyir kontrolü sürücüye seçilen hızı ve öndeki araçla aradaki mesafeyi korumakta yardımcı oluyor. Hız seçilebildiği gibi, sürücü tarafından öndeki araçla korunacak takip mesafesi de uzak, orta ya da yakın olarak belirlenebiliyor. Uyumlanabilir mekatronik FlexRide şasi ise araç davranışlarını sürekli olarak sürüş koşullarına, sürüş stiline ve sürücünün kişisel tercihlerine adapte ediyor. Potansiyel Zafira müşterileri motorlar konusunda da geniş seçeneklere sahip olacak. Opel yeni Zafira’da benzin, dizel, LPG ve CNG motor seçeneklerini birarada sunarak bu konuda segmentte rakipsiz olmayı hedefliyor.  

Son Güncelleme : 02 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo