Yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo

Ototeknikveri     02 Haziran 2016 10:28

BMW en yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo modelini yaz aylarının başlamasıyla birlikte çıkartmaya hazırlanıyor.

Yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir coupenin şıklığı ile lüks bir sedanın genişliğini ve bir stationun bagaj kapasitesini birleştiren 3 Serisi Gran Turismo son üç yılda orta boy sınıfının demirbaşı haline geldi. Modelin en önemli piyasaları Çin, Almanya ve ABD. Modelin müşterilerinin çoğunluğu ise BMW markasıyla yeni tanışanlardan oluşuyor. Gran Turismo’nun yeni versiyonu sportif bir figür sergiliyor, motor seçeneklerinde üç benzinli ve beş dizel motor ise daha yüksek güç çıkışları sunuyor. Tüm motorlar turboşarjlı ve %14 daha az yakıt tüketiyor. İç kabin ise yüksek kaliteli materyaller, navigasyon sisteminde yeni kullanıcı arayüzü ve daha iyi akıllı telefon bağlanabilirliği ile dikkat çekiyor.

 

Daha dinamik görünüm, içeride daha fazla lüks hissi

4824 milimetre uzunluğundaki BMW 3 Serisi Gran Turismo, BMW 3 Serisi’nin diğer üyelerinden ortalama 200 milimetre daha uzun. Bu da modeli lüks sınıf alanına yaklaştırıyor. Arkada ve önde daha dinamik bir etki bırakmak üzere planlanmış yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo’nun tasarımı sınıfının itibarini yükseltiyor. Yeni, standart LED farlar ve LED ön sis lambaları modele daha sportif bir görünüm veriyor. Otomobilin yolda görsel olarak geniş, heybetli bir duruşu var. Güncellenen LED arka lambaların ve zevkli çizgilerin kombinasyonu arka kısma hoş bir stil kazandırıyor.

BMW 3 Serisi Gran Turismo modelinin iç kabini yükseltilmiş materyaller ve aksanlar ile öncesinden de daha sofistike bir hisse sahip. Kontrol araçlarının etrafındaki ekstra krom kullanımı ve yeni dekoratif ahşap elemanlar, renkler ve deri döşeme çeşitleri kaliteyi başka bir seviyeye taşıyor. İç kabinin dokunsal ve ergonomik özellikleri de geliştirilmiş. Sportif stil bir coupenin şıklığı ile birleşmiş, konfor, kullanım kolaylığı, 59 milimetre yükseltilmiş oturma pozisyonu ve iyi görüş açısı, ayrıca geniş ve ferah mekan BMW 3 Serisi Fran Turismo’yu satın almak için fazlasıyla geçerli sebepler. Kabinin arka kısmında da alan genişliği ikna edici seviyede. Üç tam boy koltuk ve cömert genişlikte bacak boşluğu, 110 milimetre arttırılmış aks açıklığı (toplam 2920 milimetre) sayesinde mükemmel konfor sunuyor. Geniş bagaj kapağı da 520 – 1600 litre arası kapasite sunan kullanışlı bagaja açılıyor.

 

BMW navigasyon sistemi Professional’ın en yeni versiyonu da BMW 3 Serisi Gran Turismo’da yer alacak. İlk kez orta boy bir model yazılımın yükseltilmiş hali ile gelecek. En önemli menü bileşenleri artık karelere bölünmüş, daha net, anlaşılır bir stilde görüntülenecek. Mobil telefonları entegre etmek de daha kolay hale gelmiş. Akıllı telefonlar artık özel bir zemin sayesinde kablosuz olarak şarj edilebiliyor ve otomobilin harici antenine bağlanabiliyor.

 

Yeni motor ailesi: Daha yüksek güç çıkışları, daha düşük yakıt tüketimi

BMW 3 Serisi Gran Turismo ile birlikte sunulacak yeni nesil motor üstün seviyede spor performansı, kıvraklık ve ekonomi sunuyor. Seri, güç çıkışları 135 kW/184 hp – 240 kW/326 hp arasında değişen üç yeni benzinli motor ve güç çıkışları 110 kW/150 hp – 230 kW/313 hp arasında değişen beş dizel motor ile geliyor. Motorlarla birlikte klasik arkadan çekişli sürüş sistemi ya da BMW xDrive dört çekişli sürüş sistemi, ayrıca manuel ya da Steptronic otomatik vites (yakıt tüketimi: 7.7–4.3 l/100 km; CO2 emisyonları: 175–112 g/km) seçenekleri sunuluyor.

Tüm dört ve altı silindirli benzinli motorlar ve dört silindirli dizeller yeni geliştirilmiş BMW EfficientDynamics motor ailesinden alınmış ve modern BMW TwinPower Turbo teknolojisinden faydalanıyor. Güncellenmiş BMW 3 Serisi Gran Turismo yeni benzinli motorların yanı sıra dizel seçenekler arasında BMW 325d Gran Turismo versiyonunu da sunuyor. Diğer dört silindirli dizel motor seçenekleri, yeni motor ailesinin çıktığı 2015’in yaz aylarından bu yana müşterilere sunuyor.

 

Yeni motorlarla güç çıkışları artmasına rağmen verimlilik de artıyor. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarındaki azalma %4.5 (BMW 318d Gran Turismo’da) ile %13.8 (BMW 320d Gran Turismo) arasında. Daha da geliştirilmiş manuel ve otomatik vitesler, otomatik durdur/başlat fonksiyonu, fren enerjisi geri kazanımı, yardımcı ünitelerin isteğe bağlı çalışması ve ECO PRO modu da yeni BMW 3 Serisi Gran Turismo modelinin yakıt ekonomisinde çıtayı yükseltmesini sağlıyor.

 

BMW 320i Gran Turismo, 318d Gran Turismo ve 320d Gran Turismo standart olarak altı kademe manuel vitesle geliyor ancak sekiz kademe Steptronic otomatik vitesle de sipariş edilebiliyor. Diğer tüm motor versiyonları standart olarak otomatik vitesle geliyor. Bu da modelin üç versiyonunun daha (BMW 330i Gran Turismo, BMW 340i Gran Turismo ve BMW 325d Gran Turismo) verimli Steptronic vitesle sunulduğu anlamına geliyor.

 

Verimlilikteki gelişmeler, vites oranı dağılımındaki artış ve vites değiştirme sürecinde konvertör kaymasındaki azalma yakıt tüketimini ve CO2 emisyonunu %3 düşürüyor. Müşteriler hem sürüş hem de vites konforundan faydalanabiliyor.

Tüm benzinli motorlu BMW 3 Serisi Gran Turismo versiyonları, dizel BMW 320d Gran Turismo ve BMW 330d Gran Turismo BMW xDrive ile sipariş edilebiliyor. BMW 335d xDrive Gran Turismo ise dört çekişli sürüş sistemini opsiyonel değil standart olarak sunuyor.

 

BMW 3 Series Gran Turismo için toplamda 18 motor, vites ve sürüş konfigürasyonu mevcut.

 

Üç farklı donanım seviyesi

BMW 3 Series Gran Turismo müşterileri Sport Line, Luxury Line ve M Sport versiyonlarından birisini seçebiliyorlar. Estoril Mavi renk tonu M sport modelleri için özel olarak sunuluyor. BMW 3 Serisi Gran Turismo standart olarak çok sayıda donanıma sahip. Bunlar arasında otomatik klima kontrolü, anahtarsız motor başlatma, Servotronic, altı hava yastığı, LED farlar, LED ön sis lambaları, yüksek çözünürlüklü renkli ekranlı iDrive Controller ve eller serbest telefon çağrısı özelliği, USB portu, Bluetooth ses çalma, çok fonksiyonlu deri direksiyon sayılabilir. Farklı iç kabin ve dış cephe donanım kombinasyonları ile müşterilere çok sayıda kişiselleştirme seçeneği sunuluyor. İki yeni metalik boya finişi, üç yeni jant tasarımı, iç kabin trim şeritleri ve ilave döşeme seçenekleri de mevcut.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo