Volvo Dizel Yerine Benzinli Hibrit'e Yöneliyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2016 06:12

Volvo CEO'su "Avrupa’da bile hibritler dizellerin yerini alacak" diyerek, geçtiğimiz günlerde tanıtılan T5 plug-in hibrit sisteminin bir çok modelde yer bulacağının sinyallerini verdi.

Volvo Dizel Yerine Benzinli Hibrit'e Yöneliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in dizel emisyon skandalı ABD’de büyük yankı uyandırsa da Avrupa’da dizel motorlardan aynı derecede uzaklaşılmadı. Bu durumun giderek sıkılaşan emisyon standartları ve yeni yüksek verimliliğe sahip benzinli hibritler dolayısıyla değişmesi bekleniyor. Volvo bu modellerden birini çıkartan ilk firmalardan oldu. İlk kez yeni XC40’da göreceğimiz üç silindirli “T5” plug-in hibrit sistem sonrasında Volvo’nun diğer ürünlerinde de kullanılacak. Volvo CEO’su Hakan Samuelsson bu tip güç aktarım mekanizmalarının önümüzdeki on yıl boyunca kademe kademe dizel motorların yerini alacağını öngörüyor.

 

Samuelsson Gothenburg’da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yeni hibrit sistemler dizel motorlara karşı çok çekici bir alternatif. Hibrit sistem çok daha düşük CO2 seviyeleri sunuyor, performansı ise hem tork hem de çıkış gücü olarak dizel motorlar ile neredeyse aynı. Maliyet konusunda ise, önümüzdeki yıllarda dizellerin daha pahalı hale geleceğini, hibrit sistemlerin ise yaygınlaştıkça ucuzlayacağını düşünüyorum”.

ABD’de dizel motorlu herhangi bir Volvo modeli bulunmuyor ve dünyanın diğer yerlerinde de dizel otomobillerin önümüzdeki yıllarda giderek azalması bekleniyor. T5 için henüz emisyon ve ekonomi verileri açıklanmadıysa da, yeni sistemin 95 g/km CO2 emisyon sınırının altında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu limitin altında CO2 emisyonuna sahip otomobiller Avrupa’da önemli vergi avantajları sağlıyor. Samuelsson T5’in gerçek sürüş koşullarında da dizele yakın yakıt ekonomisi sunacağını vurguluyor.

 

Samuelsson’un “Volvo önümüzdeki on yıl içinde hala dizel motorlu taşıtlar üretiyor olacak mı?” sorusuna verdiği yanıt ise şöyle: “Dizeller daha pahalı olacak, emisyon standartlarına uyabilmeleri için her depo dolumundan sonra arıtma amaçlı ilave kimyasal sıvılar eklenmesi gerekecek. Dizel araç sayısının giderek azalacağını düşünmek gerçekçi bir yaklaşım. Dizelin tamamen ortadan kalkıp kalkmayacağını ise gelecek gösterecek. Buna karar verecek olan müşterilerdir. Aynı hatta hem dizel hem de benzinli üretebilecek kadar esnek bir yapıdayız. Dolayısıyla değişimlere uyum sağlayabiliyoruz”.  

Son Güncelleme : 03 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo