BMW 2 Serisi GranCoupe İçin Yeni M2 Versiyonu

Ototeknikveri     06 Haziran 2016 02:49

BMW yeni 2 Serisi GranCoupe ailesinin bir parçası olarak 365 hp'lik M versiyonu hazırlıyor. Yeni versiyonun 2019’da piyasaya çıkması planlanıyor.

BMW 2 Serisi GranCoupe İçin Yeni M2 Versiyonu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni çıkan M2 Coupe’nin kardeş modeli M2 GranCoupe, Audi RS3 sedan ve Mercedes-AMG CLA 45 ile rekabet edecek. Dolayısıyla küçük performans otomobilleri alanında Almanya’nın üç büyük markası arasında çekişme yaşanacak. BMW’nin iki büyük rakibi çapraz yerleştirilmiş motorlar ve dört çekişli sürüş sistemi kullanırken, M2 GranCoupe boylamasına monte edilmiş motor ve arkadan çekişli sürüş sistemiyle gelecek. BMW’nin niyeti bu formatla yeni M versiyonunda Audi ve Mercedes’teki rakip modellerden daha çekici sürüş özellikleri elde etmek. Aynı taktik M2 Coupe’de sürücüler tarafından çok ilgiyle karşılandı. Yeni nesil 3 serisi sedanın boyutları büyüyecek, dolayısıyla BMW seride arkadan çekişli ilave bir modele yer olduğunu düşünüyor. Bu model de 2 Serisi GranCoupe olacak.

 

Yeni BMW’nin kaporta stiliyle ilgili henüz bilgi verilmiyor. Yeni model, 2 Serisi Coupe ve Cabriolet ile birlikte firmanın Leipzig’deki fabrikasında üretilecek. Yakın zaman önceye kadar BMW yöneticileri 4 Serisi ve 6 Serisi GranCoupe (geleneksel dört kapılı tasarım) modellerinde izledikleri stratejiyi devam ettirmek ya da daha radikal beş kapılı liftback (arka camı bagaj çıkıntısına doğru eğilen ve bagaj kapağı arka cam ile birlikte yukarı açılan otomobil tipi) tasarıma yönelmek konusunda hala karar vermemişti. BMW Ar-Ge yöneticisi Klaus Fröchlich’e yakın kaynaklar Fröchlich’in yapısal sağlamlık açısından dört kapılı tasarımın en iyi seçenek olduğunu düşündüğünü belirtiyorlar. Diğer yöneticilerin ise BMW’ye diğer rakipler karşısında pratiklik avantajı kazandıracağına inandıkları beş kapılı tasarımı savundukları söyleniyor.

 

İki geleneksel önden menteşeli arka kapı kullanma ve yeterli arka koltuk bacak boşluğu bırakma ihtiyacı yeni otomobilin aks açıklığını da belirleyecek. Aks açıklığı 2 Serisi Coupe (2690 mm) ile 3 Serisi sedan (2810 mm) arasında bir değerde olacak. 2 Serisi GranCoupe, 2020’de bugünkü 2 serisi Coupe ve Cabriolet modellerinin yerini alacak yeni modellerin de kullanacağı yeni bir iç kabin yerleşimine sahip olacak.

 

2 Serisi GranCoupe BMW yönetim kurulu başkanı Harald Krüger’in Çin dışında Concept Compact Sedan için şimdilik önden çekişli sürüş sistemi sunmama kararını takip ediyor. Geçen yılki Guangzhou fuarında tanıtılan bu otomobil Çin’de BMW’nin ortağı Brilliance ile ortak üretilecek.

 

2 Serisi GranCoupe için turboşarjlı üç silindirli ve dört silindirli motor seçenekleri mevcut 2 Serisi Coupe ve Cabriolet ile benzer olacak.

 

Benzinli motorlar cephesinde 218i GranCoupé için 136 hp 1.5 litre üç silindirli motor, 220i ve 225i GranCoupé modelleri için 181 hp ve 245 hp 2.0-litre dört silindirli motorlar, 235i GranCoupé içinse 330 hp 3.0-litre altı silindirli motor bekleniyor. Dizeller arasında ise 218d, 220d ve 225d GranCoupé modellerinde 150 hp, 190 hp ve 225 hp 2.0-litre dört silindirli motorlar olacak.

 

2 Serisi GranCoupe’nin iki kapılı kardeşinde de olduğu gibi, tüketiciler altı kademe manuel ya da opsiyonel sekiz kademe tork konvertörlü otomatik vites seçeneklerine sahip olacak. Ayrıca standart arkadan çekişli sürüş sisteminin yanı sıra opsiyonel olarak xDrive dört çekişli sürüş sistemi de sunulacak. Dört çekişli sistem sadece sınırlı sayıda motor seçeneğiyle birlikte gelecek. Yeni serinin yıldızı ise M2 GranCoupe olacak.

 

2019’da çıkması planlanan yeni M model iki kapılı kardeşiyle aynı 365 bhp turboşarjlı 3.0 litre altı silindirli motoru kullanacak. Motor standart altı kademe manuel ya da yedi kademe çift debriyajlı otomatik vitesle birlikte sunulacak.

 

Şu an erken dönemlerinde olsa da, S55 B30 tasarımlı motorun M2 GranCoupe modeline M2 Coupe ile benzer performans sağlaması bekleniyor. M2 Coupe 4.5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hızı ise saatte 250 km.

 

2 Serisi GranCoupe plug-in hibrit modeli de planlanıyor. Modelde BMW’nin turboşarjlı 1.5 litre üç silindirli benzinli motoru ve standart sekiz kademeli otomatik vitesin ön kısmına monte edilmiş bir elektrikli motor kullanılacak.

 

Lityum iyon batarya paketi bagaj zeminine konumlandırılacak, bu şekilde 225e GranCoupe 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.  

Son Güncelleme : 07 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo