Yeni Audi SQ2 Yakında Geliyor

Ototeknikveri     06 Haziran 2016 06:22

Sportif küçük SUV hazırlığında olan Audi, S3 modelinin turboşarjlı motoruna yeni SQ2 SUV’de yer verecek.

Yeni Audi SQ2 Yakında Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi Q2 yıl sonunda galerilerde olacak ancak Audi şimdiden modeli sportif seçenek olacak SQ2 ile daha da heyecanlı hale getirme planları yapıyor. SQ2'nin Audi S3’ten dört silindirli 2.0 litre turbo motoru kullanması bekleniyor. Bu motorun çıkış gücü 296 hp ve dört çekişli sürüş sistemi ile çalışıyor. Model firmanın büyüyen SQ SUV’ler serisinde SQ5 ve yeni SQ7 ile birlikte yer alacak. Audi’nin teknik geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Stephan Kirsch açıklamasında “Henüz değerlendirme aşamasındayız. MQB platformu ile bunu yapmak daha kolay olacaktır. Q2, A3 ile pek çok şey paylaşıyor ancak öncelikle daha pahalı Q2 modelleri için ne kadar talep olduğunu görmeliyiz” diye konuştu.

 

Knirsch eğer tüm opsiyonel özellikler seçilirse bir Q2 otomobilin 45 bin euro civarında satın alınabileceğini ön görüyor. SQ için giriş seviyesi fiyatın 43 bin euro civarında olması bekleniyor.

 

Yeni Q2 SUV, S3 ile aynı progresif direksiyon sistemini kullanıyor, bu da otomobilin güç aktarım mekanizmasına mantıksal bir ileri adım ekliyor. Öte yandan, Audi içinden kaynaklar sırada daha fazla güç çıkışına sahip motorlar da olabileceğini belirtiyor. Bu da RS3’ten 362 hp beş silindirli motora sahip Q2’nin büyük kardeşi RS Q3’ün yüksek performanslı bir versiyonu olabilir.

 

1.0 ve 1.4 litre benzinli ya da 1.6 ve 2.0 litre dizel Q2 otomobiller yıl sonunda çıkacak. 190 hp 2.0 litre benzinli modeller ise gelecek yıl çıkacak. SQ2’yi görmek için ise 2018’e kadar beklemek gerekecek.

Son Güncelleme : 07 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo