Mercedes’ten Yeni Elektrikli SUV Konsepti

Ototeknikveri     07 Haziran 2016 03:59

Mercedes, önümüzdeki Eylül ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda yeni bir elektrikli SUV konsepti sergileyecek.

Mercedes’ten Yeni Elektrikli SUV Konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz’in Paris Motor Show’da tanıtılacak elektrikli SUV konsepti Tesla Model X’e rakip olacak modelin önizlemesi niteliğinde. Firma yöneticileri bunu geniş kapsamlı bir elektrikli otomobil stratejisinin ilk adımı olarak görüyor. Yeni konsept şu anda Mercedes’in Stuttgart’daki prototip atölyesinde inşa ediliyor. Konsept Mercedes’in ilk elektrikli SUV’sinin dış cephe görünümü, iç kabin, teknik özellikler ve genel boyutlarını net bir şekilde yansıtacak. Yeni SUV’nin Tesla Model X'in yanında Audi ve Jaguar’ın planladığı elektrikli SUV’ler ile rekabet etmesi bekleniyor.

 

Yeni sıfır emisyonlu SUV’nin 2019’da piyasaya çıkması planlanıyor. Model şu anda Mercedes’in geliştirmeye devam ettirdiği elektrikli serinin ilk parçası olacak. Seride, otonom teknolojisi ile yankı uyandıran Çinli LeEco LeSee ve Tesla Model S’e rakip bir lüks sedan da bulunacak.

 

Şimdiye kadar Mercedes-Benz zaten var olan modeller üzerinden geliştirilmiş sınırlı sayıda elektrikli araca sahipti. Smart Fortwo ve Mercedes B Serisi firmanın elektrikli seçeneklerini oluşturuyordu. Eylül’de Paris’te tanıtılacak konseptin üretim versiyonu ise firmanın sadece elektrikli olarak sunulan ilk modeli olacak. Mercedes geleneksel benzinli, dizel ve hibrit modellerine alternatif olarak elektrikli bir seri geliştirecek.

Yeni SUV konsepti Mercedes’in geliştirdiği elektrikli otomobil platformunu (hidrojen yakıt hücreli GLC de bu platformu paylaşacak) ve markanın diğer elektrikli SUV modeller tarafından da takip edilecek yeni tasarım dilini tanıtacak. Adını vermeyen ancak konseptle ilgili bilgi sahibi olan bir Mercedes-Benz yetkilisi “elektrikli otomobillerin kendine has özelliklerine uyumlu tamamen yeni bir görünüm” geliştirildiğini belirtiyor.

 

Bu arada, Mercedes-Benz pazarlama yöneticisi Ola Källenius firmanın elektrikli otomobil çalışmalarını hızlandırmak için Formula E’ye girebileceği işaretini verdi. Alman firmanın Jaguar, Renault, Citroen ve Volkswagen’e katılarak global tek koltuklu ve elektrikli yarış otomobili serisini destekleyebileceği söylentilerine ilişkin konuşan Källenius “Şu anda net karar vermiş değiliz ancak konuya ilgiyle yaklaşıyoruz. Elektrikli otomobiller için ilginç bir platform sağlıyor. Standart binek otomobillerimize de transfer edebileceğimiz somut teknolojiler elde edebileceğimizi görürsek projeye katılabiliriz” dedi.  

Son Güncelleme : 07 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo