2018 Mercedes A Serisi'nden Yeni Görüntüler

Ototeknikveri     08 Haziran 2016 06:11

Şu anki üçüncü nesil Mercedes-Benz A Serisi dört yıldan uzun süredir piyasada ve Alman firma modeli yenilemeye hazırlanıyor.

2018 Mercedes A Serisi'nden Yeni Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 model yılı için 2017’nin sonlarında piyasaya çıkması beklenen yeni kasa Mercedes A Serisi'nden ilk görüntüler ortaya çıktı. Kamuflajla kaplı test otomobilinin şu anki modele göre biraz daha büyük boyutlara sahip olacağı görülüyor. Yeni modelin tavanı daha eğimli ve C sütunu ise daha kalın. Ayrıca modelin yuvarlak hatlarını terk edip daha köşeli bir tasarıma yöneldiği anlaşılıyor. 2018 A Serisi, diğer kardeşleri B Serisi, CLA, GLA, ve CLA shooting brake ile birlikte MFA platformunu da terk ederek yeni bir platform kullanacak. Yeni platform, otomobilin ağırlığını azaltırken yakıt tüketimi ve performansın iyileştirilmesini sağlayacak.

Motor seçeneklerine bakarsak, model benzinli ve dizel dört silindirli turboşarjlı motorlarla gelecek. Alman üretcinin ilk kez yeni E Serisinde yer verdiği 2.0 litrelik dizel üniteden türetilecek daha küçük hacimli üç silindirli motorların yeni A Serisi'nde görev alması bekleniyor. Bu motorlara manuel ve otomatik çift debriyajlı vitesler eşlik etmeyi sürdürecek. En üst donanım seviyesi A45 AMG modeli ise yepyeni dört silindirli 400 hp (298 kW) motorla gelecek.

Tıpkı şu anki model gibi, yeni A Serisi de genç müşterileri hedefliyor. Bu kitleyi çekmek için otomobilde bir dizi yeni teknoloji kullanılacak. Uyumlanabilir seyir kontrolü, LED farlar ve arka lambalar ve gelişmiş multimedya sistemi bunlar arasında yer alabilir. Otomobilde yarı otonom sürüş sistemi de bulunması bekleniyor.

2018 A Serisi ilk olarak büyük olasılıkla 2017 Frankfurt Motor Show’da tanıtılacak. Avrupa’da satışlar 2018 yılı başlarında açılacak, model hemen ardından ABD’ye de gidecek.

Son Güncelleme : 08 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo