2017 Audi A5 Coupe'nin Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     10 Haziran 2016 05:30

Yeni A5 Coupe atletik, sportif ve şık olma iddiası ile yollara çıkıyor. Audi yeni nesil A5 ve S5 Coupe modellerini resmi olarak tanıttı. 2017 Audi A5 Coupe tasarımı ve teknolojisi ile dikkat çekiyor.

2017 Audi A5 Coupe'nin Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi orta boy sınıfını 2007’de A5 ile kökten değiştirmişti. Ingolstadt merkezli otomobil üreticisi dünya çapında fırtına gibi esen bir sanat eseri yaratmıştı. Dokuz yıl sonra modelin ikinci nesli geliyor. Yeni nesil hem görünümüyle hem de teknolojisiyle yine çığır açacak. Yeni A5 Coupe atletik, sportif ve şık. Tasarımı sofistike aerodinamiklerle birlikte ilerliyor. A5 yeni şasisi, güçlü motorları ve inovatif multimedya ve sürüş yardımı sistemleriyle etkiliyor. Bir tasarım başyapıtını nasıl daha da iyi hale getirebilirsiniz? Audi tasarımcıları bu sorunun yanıtını yıllardır arıyorlardı. Sonuçlar etkileyici: Yeni Audi A5 Coupe taze, modern ve şık bir görünüm sunuyor. Modelin DNA’sındaki sportif ve şık karakteri yeni versiyonda da devam ediyor. Bunun en iyi örneği artık 3 boyutlu olan dalga şekilli omuz çizgisi. Bu kısım önceki modeli de karakterize ediyordu. Düzgün bir şekilde akan çizgi, tekerlek bombelerinin üzerindeki vurgulanmış çıkıntılarla birlikte dört tekerleğe, dolayısıyla modelin dört çekişli sürüş sistemine dikkat çekiyor.

 

Mükemmel dengelenmiş boyutlar, uzun motor kaputu, genişletilmiş aks aralığı ve kısa sarkıntılar yeni A5 Coupe’nin sportifliğinin göstergeleri. Yontulmuş tek çerçeve ön panjur belirgin şekilde öncekinden daha düz ve geniş. LED arka lambalar ve opsiyonel LED ya da dinamik dönüş sinyalli Matrix LED farlar yüksek teknolojiyi hava karardıktan sonra da emrinize sunuyor. 

İç kabin

İç kabin büyüyen boyutlar ve daha uzun aks aralığı sayesinde daha geniş. Sürücü ve yolcular daha ferah ve konforlu bir alandan faydalanabiliyor. Kontrol panelinin yatay mimarisi ve süreklilik gösteren hava girişi şerifi de bir genişlik hissi yaratıyor. 

 

Tipik bir Audi özelliği olarak, iç kabin kalitesi çok yüksek. Geniş renk seçeneklerine sahip yüksek kaliteli materyaller hoş bir ambiyans yaratıyor ve orta boy modelin lüks karakterini vurguluyor. Opsiyonel ortam aydınlatması 30 farklı ayarla kullanılabiliyor. Yeni A5 Coupe aeroakustik alanında da sınıfın standartlarını yeniden belirliyor. Akustik konfor lüks sınıf bir otomobille aynı seviyede. 

 

Bagaj kompartmanı 465 litre kapasite sunuyor, bu da önceki modelden 10 litre daha fazla. Arka koltuk 40:20:40 oranında katlanıyor ve bagaj kapasitesi bu şekilde arttırılabiliyor. Audi aynı zamanda iki kapılı coupe modeli opsiyonel jest kontrolü ile sunuyor ve bagaj kapağı basit bir ayak hareketiyle temassız açılabiliyor. Opsiyonel treyler bağlantısı ise tek tuşla elektrikli olarak açılabiliyor.

Ekran ve kontroller 

A5 Coupe ilk kez opsiyonel Audi sanal kokpit sistemiyle gelecek. Sistemde 12.3 inç TFT ekran 1440x540 piksel çözünürlükle sunuluyor. MMI navigasyon+ ve orta konsolda 8.3 inç monitörle birlikte, sistem ana enformasyon ünitesini oluşturuyor. MMI terminalinin odak noktası dokunmatik ped. Ped aracılığıyla karakter girişi yapılabiliyor ve birden fazla parmak gerektiren jestler kullanılabiliyor. Bu sayede kullanıcı örneğin harita üzerinde yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabiliyor. Tüm MMI kontrol mantığı akıllı telefonlar ile benzer, buna akıllı metin arama özelliği de dahil. Yeni ve daha doğal sesli kontrol sistemi günlük dildeki komutları algılayabiliyor. Kullanıcı “Ahmet’i aramak istiyorum” gibi sesli komutlar verebiliyor.

 

Multimedya ve Audi connect

MMI navigasyon+ otomatik olarak Audi connect donanım modülü ve yeni Audi connect SIM özellikleriye geliyor. Audi connect SIM, otomobile entegre bir sim kart. Yeni Audi A5 Coupe sim kart aracılığı ile ultra hızlı LTE ağını kullanarak internete bağlanabiliyor. Esnek Audi connect hizmetlerinin kullanımı üç yıl için ücretsiz olarak sunuluyor (Almanya ve pek çok Avrupa ülkesinde). Ulusal hizmet sağlayıcı ihtiyaç durumunda otomatik olarak seçiliyor.

 

Entegre Audi connect hizmetlerinden bağımsız olarak, müşteriler opsiyonel veri paketleri de seçerek satın aldıkları internet tarifesini Wi-Fi erişim noktası şeklinde araçtaki tüm cihazlara paylaştırabiliyorlar. Bu sayede tüm yolcular (sekiz cihaza kadar) uygun fiyatlarla internete girebiliyor, eposta ve diğer çevrimiçi uygulamalardan faydalanabiliyor.

A5 opsiyonel Audi connect güvenlik ve hizmet paketiyle de donatılabiliyor. Bu kapsamda kaza durumlarında otomatik acil arama, çevrimiçi yol kenarı yardımı, Audi servis talebi gibi fonksiyonlar bulunuyor, ayrıca akıllı telefon, akıllı saat hatta Apple TV üzerinden MMI connect uygulamasıyla otomobilin bazı fonksiyonlarına uzaktan erişilebiliyor. Uzaktan erişilebilen fonksiyonlar arasında otomobili kilitleme ve açma, park yerini tespit etme ve otomobilin durumunu kontrol etme örnek verilebilir. 

 

Audi akıllı telefon arayüzü ile, Apple CarPlay ve Android Auto alışıldık akıllı telefon ortamını otomobile taşıyor. Opsiyonel Audi telefon kutusu kablosuz şarj imkanı sunuyor. Müzik severler için ise Bang & Olufsen inovatif 3D ses sistemi de opsiyonel olarak sipariş edilebiliyor.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo