2017 Audi SQ5 Dizel Motor ile İddialı Geliyor

Ototeknikveri     13 Haziran 2016 05:47

Yeni Audi SQ5 şu anki SQ5 Plus modelinden daha fazla çıkış gücüne sahip olacak ve firmanın 48V elektrikli kompresörlü turboşarj teknolojisini kullanacak. Bu teknoloji ilk olarak kısa süre önce piyasaya çıkan SQ7’de görülmüştü.

2017 Audi SQ5 Dizel Motor ile İddialı Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin detayları gelmeye başlıyor. Audi’nin güç aktarım mekanizmaları patronu Oliver Hoffman, yeni modelin mevcut SQ5 Plus modelinin 335 hp güç çıkışının 55 hp üzerine çıkarak 390 hp gücünde olabileceğini açıkladı. Öte yandan, Hoffman sürülebilirliği de korumanın önemli olduğunu belirterek güç çıkışının 365 hp civarında tutulacağını öngördüklerini ifade etti. Hoffman ayrıca 2017’de çıkması beklenen yeni SQ5’in 48V elektrikli sistem kullanacağını açıkladı. Bu sistem mevcut SQ5’in çift turbosu yerine tek egzozlu turboşarj ile birlikte çalışan elektrikli kompresöre güç verecek. Elektrikli kompresörün ilk kez kullanıldığı, yakın zaman önce piyasaya çıkan SQ7’de ise iki egzozlu turbo elektrikli kompresörün yanı sıra çalışıyor.

 

Gecikmenin azalmasının yanı sıra, ikinci egzozlu turbonun yokluğu da egzoz sistemindeki ısı kaybını kesiyor. Sonuç olarak en iyi sonuçlar için yüksek ısılara ihtiyaç duyan yakıt verimliliği yükseliyor. SQ5’in 3.0 litre dizel ünitesi Audi Valvelift Sistemi’ne (AVS) sahip olacak. Bu sistem ve aktif denge demirleri ilk olarak SQ7’de kullanıldı. Şu anki SQ5 İngiltere’de popüler bir model ve Q5 satışlarının %21’ini oluşturuyor.

 

Elektrikli kompresör SQ7’de kullanıldığında bu dünyada üretim versiyonu bir otomobil için ilkti. Besleme sağlamak için egzoz gazı enerjisine ihtiyaç duymayan sistem herhangi bir zamanda kullanılabiliyor ve klasik egzoz gazlı turboşarjlardaki şikayetleri ortadan kaldırıyor. Audi bu teknolojiyle 250 milisaniyede güç verilebildiğini, böylece turbo gecikmesinin engellendiğini belirtiyor.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo