Peugeot, Citroën ve DS Elektrikli Sürüş Mesafesini Arttıracak Yeni Teknoloji Hazırlıyor

Ototeknikveri     13 Haziran 2016 06:01

PSA Peugeot Citroen’in yeni nesil lityum-iyon bataryaları ile daha hızlı şarj zamanları ve arttırılmış elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

Peugeot, Citroën ve DS Elektrikli Sürüş Mesafesini Arttıracak Yeni Teknoloji Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot, Citroën ve DS, günümüzdeki elektrikli araçların önündeki en büyük engel olan sürüş menzilini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Geleceğin plug-in hibritleri (PHEVs) 12 kWh bataryalara (SUV’ler için 13 kW) sahip olacak, bunlar mevcut bataryalardan 12 kat daha fazla kapasiteye sahip olacak, 80 kW ve 90 kW rakiplerinden %20 – 30 daha güçlü olacak. Bu bataryaların çalışma aralığı 210 – 350 V (SUV için 240 – 400 V). 3.3 kW bir entegre şarj bataryayı 4.5 saatte şarj edebiliyor. 6.6 kW hızlı şarj ile batarya 2.5 saatte dolabiliyor. 7 kW araç içi şarj 90 dakikada 100 km sürüş mesafesi sağlayabiliyor. Tam şarj ise 8 saat sürüyor. Duvara monte hızlı şarj ile pil 30 dakikada %80 dolabiliyor, bir başka deyişle her bir dakika şarj için ilave 12 kilometre sürüş mesafesi elde ediliyor. 

 

Temiz gelecek için temiz elektrik

PSA Grup yönetim kurulu üyesi Carlos Tavares açıklamasında otomobillerin elektrik enerjisiyle donatılmasında temiz enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Tavares “Temiz güç aktarım mekanizması teknolojilerine ve sıfır emisyonlu taşıtlara sahip olmak yetmez. Eğer enerji üretim süreci temiz değilse sonuçlar istendiği gibi olmaz. Grubumuzun yeniden canlandırılmasında inovasyon ve sürdürülebilir teknolojiye odaklanılacak. Bu mühendislerden oluşan bir firma. Bu her zaman böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak” dedi. 

 

Ar-Ge aktivilerinin verimliliğindeki artışla beş yıl içinde 1.5 milyar euro, yılda 300 milyon euro tasarruf edilmesi bekleniyor. PSA mühendisleri yeni programlara yatırım yapacak kaynaklar sağlayarak motive edecek.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo