2017 Peugeot 3008 İç Mekan ve Multimedya Özellikleri

Ototeknikveri     15 Haziran 2016 01:19

Peugeot'un yeni kasa 3008 modeli, EMP2 platform üzerinde yükselmesi sayesinde, iç mekanında fonksiyonelliği ve geniş hacmi bir arada sunuyor.

2017 Peugeot 3008 İç Mekan ve Multimedya Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günümüz otomobil kullanıcılarına pazardaki en iyi konfor ve güvenlik özelliklerini sunmak için gerçekleştirilen akıllı tasarım uygulamalarının sonu yok. Yeni Peugeot 3008 sürücü ve beraberindeki yolculara unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşatmak için çok yönlü bir kullanım sunuyor. Akıllıca tasarlanan iç mekan konsepti modüler yapısıyla üst düzey bir fonksiyonellik sunarken kullanıcının bütün beklentilerini rahatlıkla karşılıyor ve ihtiyacı olan esnekliği sunuyor. “Magic Flat” adındaki arka koltuklar 2/3 ve 1/3 olmak üzere iki parça halinde katlanarak tamamen düz bir yükleme zemini sunuyor. Peugeot 3008 SUV’un sunmuş olduğu fonksiyonellik bu kadarla sınırlı değil. Gerek yükleme kolaylığı olsun, gerekse de outdoor etkinlik sonrası bagajı ikiye bölme gibi her türlü kolaylık düşünülmüş. İki farklı konuma sahip yenilikçi sürgülü zemin bagaj alanını daha verimli kullanmaya yardımcı oluyor. Yolcu koltuğunun sırtlığı katlanarak 3 metreye kadar uzun bir yükleme alanı ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra tüm ekipman seviyelerinde arka koltuk sırasının orta koltuğu kayak kapağı ile donatılmış durumda. Opsiyonel olarak sunulan sensörlü otomatik bagaj kapağı ile fonksiyonelliği daha da arttırmak mümkün. Böylece kullanıcı ayağını arka tamponun altına uzatarak bagaj kapağını elleri doluyken bile zahmetsizce açabiliyor veya kapatabiliyor. 

Yeni Peugeot 3008 SUV optimize edilmiş platformu sayesinde sınıf ortalamasındaki dış boyutlarına karşın sınıfının en geniş ve ferah yaşam alanını sunuyor. 

 

Yeni platformun da katkısıyla sadece kabin içi yaşam alanı değil, aynı zamanda bagaj hacmi de önceki nesil ile kıyaslandığında önemli oranda büyüdü. Sadece 520 L (VDA 210) ile son derece geniş bir bagaj sunmakla kalmayan yeni Peugeot 3008 SUV, aynı zamanda sınıfının en alçak yükleme eşiğini sunarak kullanım kolaylığını arttırıyor. 

 

Optimize edilen mimari aynı zamanda ağırlık noktasında da çok önemli avantajları beraberinde getiriyor. Yeni EMP2 platform ve ideal ağırlık/hacim/ekipman oranlaması sayesinde tüm ekipman seviyelerinde bir önceki nesil ile karşılaştırıldığında 100 kg kadar daha hafif bir yapı elde edildi. Yeni Peugeot 3008 benzinli motorlarda giriş seviyesinde 1325 kg ve dizel motorlarda ise giriş seviyesinde 1375 kg boş ağırlığa sahip. 

 

Bünyesinde Mirror Screen, akıllı telefon entegrasyonuyla şarj özelliği (Qi standardına sahip cihazlarla uyumludur) ve 3D navigasyon gibi özellikler barındıran yeni Peugeot 3008 SUV bu sayede sürücüsünün hayatını kolaylaştırabiliyor ve sakin ve huzurlu bir sürüşe imkan tanıyor. 

3D navigasyon bina ve yapıların yanı sıra arazinin şeklini de göstererek navigasyon kavramına gerçekçilik kazandırıyor. Direksiyon üzerindeki düğmeye dokunarak görüntüyü dokunmatik ekrandan gösterge paneline aktarmak ve çok daha güvenli bir sürüş gerçekleştirmek mümkün. TomTom® Traffic ve internet bağlantısı sayesinde sistem seyahat edilen rota üzerindeki trafik durumuyla ilgili anlık bilgi aktarıyor.

 

Mirror Screen özelliği ile akıllı telefonun ekranı doğrudan orta konsoldaki dokunmatik ekrana aktarılabiliyor ve ekran üzerinden kullanılabiliyor. Sistem Android akıllı telefonlar için sunulan Android Auto ve iPhone 5 ve üzeri için Apple CarplayTM olmak üzere MirrorScreen protokolünü destekliyor. Ayrıca direksiyon üzerindeki bir düğmeye basarak akıllı telefonlar (Android S-Voice ve Apple Siri) için sesli komut sistemini devreye sokulabiliyor. Böylece sürücü gözlerini yoldan ayırmadan güvenli bir sürüş gerçekleştirebilir ve bunu yaparken de telefon görüşmesi yapabilir, müzik seçimi yapabilir, metin mesajlarını okuyup gönderebilir, ve yol durumu hakkında bilgi edinebilir. 

 

Tüm bu bilgiler mümkün olan en basit ve sezgisel haliyle sürücüye aktarılıyor. Yeni Peugeot 3008 ile birlikte sunulan arayüz tüm bu fonksiyonların kolaylıkla kullanılmasını sağlıyor. 

Son Güncelleme : 15 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo