Nissan'dan Dünya'da Bir İlk; Katı Oksit Yakıt Pilli Otomobil

Ototeknikveri     15 Haziran 2016 10:21

Nissan dünyanın ilk biyoetanol ile çalışacak SOFC yakıt hücreli otomobilini geliştiriyor. Nissan tarafından geliştirilen dünyanın ilk katı oksit yakıt pilli otomobili biyoetanolü elektrik gücüne çevirecek.

Nissan'dan Dünya'da Bir İlk; Katı Oksit Yakıt Pilli Otomobil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomotiv alanında bir ilk olan sistem SOFC güç jeneratörlü e-Bio yakıt hücresi içeriyor. SOFC etanol ve doğal gaz da dahil çok sayıda yakıtın reaksiyonunu kullanabilen bir yakıt hücresi. Yakıt ve oksijen karıştırılarak yüksek verimlilikle elektrik üretilebiliyor. e-Bio yakıt hücresi SOFC güç jeneratörü aracılığı ile taşıtta depolanan biyoetanolü kullanarak elektrik üretiyor. E-Bio yakıt hücresi, atmosferik oksijen ve bir dönüştürücü aracılığı ile hidrojene dönüştürülmüş yakıtı kullanıyor. Elektrokimyasal tepkime taşıta güç verecek elektriği ortaya çıkartıyor. Geleneksel sistemlerin aksine, e-Bio yakıt hücresi güç kaynağı olarak SOFC kullanıyor, bu da daha fazla güç verimliliği ve benzinli otomobillerle benzer sürüş mesafesi (600 km’den fazla) sağlıyor. Ayrıca yeni sistem otomobile sessiz çalışma, hızlı başlatma ve kısa sürede hızlanabilme gibi elektrikli sürüş özellikleri getiriyor.

 

Yakıt hücresi sistemleri oksijenle tepkimeye giren kimyasallar kullanıyor ve zararlı madde salınımı yapmadan güç üretebiliyor. Biyoetanol yakıtlar, şeker kamışı ve mısırdan elde edilenler dahil, Güney Amerika, Kuzey Amerika ce Asya’da oldukça yaygın. E-Bio yakıt hücresi biyoetanol kullanarak çevre dostu ulaşım sağlıyor ve bölgesel enerji üretiminde var olan altyapıyı desteklerken yeni fırsatlar da yaratıyor.

 

Bir yakıt hücresi sisteminde güç üretildiğinde genelde CO2 salınımı da olur. Biyoetanol ile ise CO2 emisyonları daha yakıtın hammaddesi olan şeker kamışının büyüme sürecinde ortadan kaldırılıyor, böylece sıfır karbon salınımlı ulaşım mümkün oluyor.

e-Bio yakıt hücresinin geleceği

Gelecekte, e-Bio yakıt hücresi daha da kullanıcı dostu hale gelecek. Ethanol karıştırılmış suyun depolanması ve taşınması diğer yakıtlardan daha kolay ve daha güvenli. Yeni bir altyapı yaratmak üzerindeki sınırları kaldıracak bu yeni teknoloji büyük bir yaygınlaşma potansiyeline sahip.

 

İşletme maliyetleri de ciddi oranda düşük olacak. Kısa yakıt dolum süresi ve yüksek miktarda güç tedariği sayesinde soğutmalı nakliye gibi ticari taşımacılık alanlarında da e-Bio yakıt hücresi yaygın şekilde kullanılabilecek.

 

Sıfır emisyonlu topluma doğru

Sıfır emisyonlu ve sıfır ölümlü kazalı bir taşımacılık hedefiyle, Nissan elektrikli ve otonom teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor. Nissan “heyecan verici inovasyon” ve “Nissan akıllı mobilite” konseptleriyle otomobillerin çalışma, kullanılma ve topluma entegre olma şeklini değiştiriyor.

 

e-Bio yakıt hücresi “Nissan akıllı güç” konseptini gerçeğe dönüştürecek, daha fazla verimlilik ve sürmesi keyifli elektrikli otomobiller getirecek. Markanın şu anda “Nissan Leaf”, “Nissan e-NV200” ve “e-Power” gibi pilli elektrikli otomobilleri bulunuyor. Bunlar motor kompartmanlarında geniş kapasiteli birer motor ve güç jeneratörü bulunduruyor.

 

Nissan farklı yakıtlardan elektrik üretmeye yönelik teknolojiler geliştirmeyi ve dünyanın her bölgesindeki enerji tedariği ile ilgili altyapı sorunlarına dikkat çekmeyi sürdürecek.

Son Güncelleme : 15 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo