2018 Mercedes A Serisi Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     15 Haziran 2016 08:09

Mercedes A-Class dördüncü nesil prototipleri iki yıllık test ve geliştirme programı kapsamında Almanya yollarında görülmeye başlandı. Yeni hatchback 2018 yılının sonlarında galerilerde olacak.

2018 Mercedes A Serisi Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma içinde W177 kod adı ile anılan giriş seviyesi Mercedes modelinin mühendisliği kapsamlı şekilde yeniden yapıldı. Audi A3 ve BMW 1 Serisi gibi modellerle rekabet edecek yeni A-Class’ın temeli MFA2 platformu. Modüler platform Renault ile birlikte geliştirildi ve MFA1 platformunun pek çok özelliğini devam ettiriyor ancak çeşitli revizyonlardan geçti, alüminyum kullanımı arttı, böylece sağlamlık pekiştirilirken otomobilin ağırlığı azaltıldı. Yeni A-Class’ta kullanılan MFA2 platformu versiyonu MFA1’den daha geniş lastik izlerine ve daha uzun aks aralığına sahip. Boyutlardaki hafif artış iç kabinin arka kısmında kullanım alanını genişletmek için gerçekleştirildi. Bu sayede bugünkü A-Class’ın eleştirilen kısıtlı bagaj alanı da daha yüksek bir kapasiteye kavuştu.

 

Yeni platformun Mercedes-Benz’in B-Class, CLA, CLA Shooting Brake (station), GLA, yeni Audi A3 sedana rakip ve Çin’e özel bir model ve belki GLB adı altında satılacak ikinci SUV modelinde de kullanılması planlanıyor. MFA2 mimarisi çeşitli Renault, Nissan ve Infiniti modellerinde de kullanılabilir.

 

Yeni A-Class için planlanan motor serisinde Renault ve Mercedes-Benz’in “Project Edison” adlı ortak girişimiyle üretilmiş motorlar da kullanılacak.

 

Bunlar arasında 1.6 ve 2.0 litre benzinli motorlar ve 1.5 ve 2.0 litre dizel motorlar da var. 2.0 litre dizel motor E-Class’da çıkan alüminyum blok OM654 olacak. Her motor farklı güç çıkışı seçenekleriyle sunulacak, böylece 10 farklı A-Class modeli yaratılacak.

 

Plug-in hibrit A-Class da üretilecek

İlk kez, A3 ve 1 Serisi rakibi model benzinli-elektrikli tak-çalıştır hibrit seçeneğine de sahip olacak. Sistemin lityum-iyon bataryası Mercedes’in kardeş firması Accumotive’den tedarik edilecek ve 50 kilometre elektrikli sürüş sağlayacak. A-Class plug-in hibritle ilgili detaylar hala kısıtlı. Öte yandan, Alman üreticinin mühendisleri iki farklı sistem üzerinde çalıştıklarını söylüyor: birinde elektrikli motor çapraz konumlandırılmış benzinli motor ile şanzıman arasında yer alıyor ve ön tekerleği sürüyor, ikinci alternatifte ise elektrikli motor arka aksa entegre ve arka tekerlekleri sürüyor. 

 

Yeni ya da güncellenmiş motorlar altı kademe manuel ya da opsiyonel dokuz kademe çift debriyajlı viteslerle sunulacak. Dokuz kademe vites şu anki yedi kademenin yerini alacak, verimliliği arttırırken CO2 emisyonunu düşürecek.

9G-DCT olarak adlandırılan dokuz kademe vites Mercedes-Benz’in kendi bünyesinde, Stuttgart’daki Hedelfingen fabrikasında ve Romanya’da kardeş firma Star Transmission’ın fabrikasında üretilecek. Bu vites 500 Nm’ye kadar tork yüklerini taşıyabilecek.

 

Standart dört çekişli modellerin yanı sıra 4Matic dört çekişli modellerin sayısını da yeni A-Class serisinde arttırma planları var. Bu sayede A3 quattro ve 1 Serisi sDrive modelleri ile daha iyi rekabet edilmesi amaçlanıyor.

 

Yenilenmiş iç kabin

Yeni A-Class iç kabininin stili de baştan aşağı güncellendi. Opsiyonel dijital ekran ve Command multimedya sistemi, entegre SIM kart ile mobil WAN desteği, Car Play ve Android Auto desteği ve yeni Mercedes Me servisleri ile iç kabinin en önemli yenilikleri arasında. 

 

Giriş seviyesi Mercedes-Benz’in yeni E-Class ile aynı elektronik platformu (Star 2.3) kullanması bekleniyor. Yeni sistem stereo kamera fonksiyonuna sahip, Distronic Plus seyir kontrolü ve Drive Pilot dahil bir dizi yeni sürüş yardımı fonksiyonunu destekliyor. 

Son Güncelleme : 16 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo