Alfa Romeo’nun Yeni BMW 5 Serisi Rakibi Detaylanıyor

Ototeknikveri     19 Haziran 2016 03:42

Alfa Romeo Giulia’nın büyük kardeşi 2018’de piyasaya çıkacak ve BMW 5 Serisi ile Mercedes E Serisi'ne rakip olacak.

Alfa Romeo’nun Yeni BMW 5 Serisi Rakibi Detaylanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo, BMW 5 Serisi’ne rakip olacak yeni bir lüks sedan model planlıyor. Yeni modelin güç aktarım seçenekleri arasında plug-in hibrit ve firmanın ilk altı silindirli dizel motoru da olacak. Yeni piyasaya çıkan Giulia sedan ile aynı arkadan çekişli platformu kullanacak model, motor serisini, özellikle de dört silindirli dizel ve benzinli motorlarını da Giulia ile paylaşabilir. Fiat Chrysler teknoloji şefi Harald Wester, firmasının atağı ile ilgili “Yatırımcılarımıza devamlı olarak yeni, dünya çapında kabul görüp çok satabilecek ürünler borçluyuz. Sedan ve SUV’ler gibi iyi satan ürünlere ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

 

Giulia 150 hp / 180 hp 2.2 litre dizel motor ve 197 hp 2.0 litre benzinli motor kullanıyor. Bunların her ikisinin de büyük sedanda bulunması bekleniyor. Wester, benzinli motorun büyük değişiklik potansiyeli olduğunu, büyük modelde güç çıkışının daha da artabileceğini belirtti.

 

Alfa’nın teknoloji şefi ayrıca Giulia Quadrifoglio’nun 503 hp çift turbo V6 motorunun da modelde altı silindirli dizelin yanı sıra yer bulabileceği ipucunu verdi. Bu ilavelerle model Mercedes E-Class ve 5 Serisi ile rahatlıkla rekabet edebilir.

 

Giulia’da olduğu gibi, sekiz kademe otomatik şanzıman ve altı kademe manuel de yeni modelde bulunacaklar. Bir çok Avrupa piyasasında ise sadece otomatik bulunacak. Modelin rakipleriyle benzer seviyede fiyatlandırılması bekleniyor. Giriş seviyesi dizel versiyonun fiyatı 45 bin euro’dan başlayacak. 5 Serisi rakibi yeni modelin firmanın önümüzdeki dört yıllık yeniden yapılanmasında yeni çıkacak Stelvio SUV’yi takip etmesi bekleniyor.

 

Kullanılacak platform yeni ve pek çok uygulamayı birarada destekleyebiliyor. Bu da yeni modelde bir plug-in hibrit versiyonun da bulunacağının işareti. Alfa Romeo Avrupa patronu Fabrizio Curci elektrikli sistemlerin 2018’de kullanılacağını belirtti. Fabrizio, platformun plug-in hibritten tamamen elektrikli sisteme kadar platformun pek çok farklı alternatifi destekleyeceğini söyledi. Platform dört çekişli sürüş sistemini ve sedan modelde sunulması beklenen yarı otonom sürüşü de destekliyor.

 

5 Serisi rakibi olacak model Alfa Romeo’nun 2020 yılında tamamlanacak yeni model serisinin bir parçası. Modelin 2018 yılı ortalarına kadar piyasaya çıkması beklenmiyor, öncesinde Stelvio SUV çıkacak. Bu otomobil de Giulia ile aynı motor seçeneklerine sahip olacak. Bunlar arasında 503 hp V6 da bulunabilir.

Wester, özel modellerin planın bir parçası olması gerektiğini, bunların Alfa Romeo’ya ikonik kimliğini kazandırdığını belirtti. Wester Quadrifoglio motorun da SUV’de bulunmasının mümkün olduğunu aktardı, “Bu motorun piyasası var ancak oldukça küçük” dedi.

 

Alfa patronları başka hangi özel modellerin yolda olduğu konusunda ağızlarını sıkı tutuyor ancak Curci 4C’yi geliştirmek konusunda ilgili görünüyor. Curci’nin açıklaması şöyle: “Nasıl bir özel versiyon yaratacağımız konusunda düşünüyoruz ancak modelin DNA’sını değiştirmeyeceğiz Belki sadece farklı bir görünüm ve his yaratacağız”.

 

Alfa’nın geleceği: Sedan, firmanın ana planına ne kadar uyuyor?

 

Yeni: Alfa Romeo Giulia

Satış: Şu anda devam ediyor

 

Giulia keyifli bir sürüş, şık bir stil ve rakipleriyle yarışır düzeyde yakıt ekonomisi sunuyor. Model, Alfa’nın yeniden yapılanmasının ilk ayağı.

 

Yeni: Alfa Romeo Stelvio

Satış: 2017’den itibaren

 

Alfa’nın ilk SUV’si bu yıl sonunda tanıtılacak ve Giulia ile aynı motor ve donanıma sahip olacak. Firma daha küçük bir SUV model de planlıyor.

 

Yeni: Alfa Romeo Giulietta

Satış: 2017’nin sonlarından itibaren

 

Şu anki Giulietta önden çekişli bir hatchback ancak yeni modelin arkadan çekişli olması bekleniyor. Bu sayede model sürüşü keyifli BMW 1 Serisi ile rakip olabilecek.

 

Yeni: Alfa Romeo Giulia Coupe

Satış: 2018’den itibaren

 

Önce çok satan modellere odaklanılacak ancak Alfa spor otomobil mirasını da unutmuyor. Bu kapsamda Giulia’nın bir Coupe versiyonu da seriye katılacak.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo