Jaguar J-Pace görüntülendi

Ototeknikveri     20 Haziran 2016 03:07

Uzun süredir hakkında söylentiler olan İngiliz üreticinin büyük SUV modeli Jaguar J-Pace SUV görüntülendi.

Jaguar J-Pace görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Test aracı Jaguar’ın Gaydon’daki mühendislik merkezinde F-Pace kaportası içinde 2.0 litre dizel motorlu hibrit sistemle görüntülendi. Otomobilin uzun aks aralığı ve uzatılmış kaportası daha büyük bir SUV model için geliştirme aracı olduğu teroisini destekliyor. Geçen yıl elektrikli Jaguar otomobillerin BMW’nin i modelleri gibi özgün bir görünüme ve karaktere sahip olacağını, üretim versiyonu hibrit J-Pace’in F-Pace’den epey farklı görünebileceği konuşulmaya başlanmıştı. Ayrıca tamamen elektrikli bir SUV’nin Jaguar tarafından geliştirildiği ve daha kompakt bir modelin de yolda olduğu haberleri ortaya çıkmıştı. Buna göre, 2020’den önce Jaguar’dan dört SUV modelli (şu anki F-Pace dahil) bir seri görebiliriz. Bu gelecek modellerin XE ve F-Pace ile aynı alüminyum mimariyi kullanacakları anlaşılıyor. Bu platform elektrikli ve hibrit sistemlere uygun şekilde geliştiriliyor.

 

Bu hafta görüntülenen yeni hibrit test aracı planların uygulamaya konulduğunu kanıtlıyor. Öte yandan, firma gelecekte çıkacak modellerini farklı konfigürasyonlarla test ediyor, yani bu test aracını bir üretim modeli olarak göremeyebiliriz. Hibrit sistem ve uzatılmış kaporta bu test aracının sözü edilen büyük SUV model olabileceğini düşündürüyor hatta bazıları bunun J-Pace olarak adlandırılacağını iddia ediyor. Jaguar’ın E-Pace ve I-Pace isimlerini tescil ettirdiği biliniyor ve bunlar küçük SUV ve elektrikli modeller için kullanılacak. J-Pace ismi ise şu ana kadar tescil edilmedi.

 

E-Pace ismini alacak daha küçük SUV’nin ise 2017’de çıkması bekleniyor. Aynı yıl tamamen elektrikli bir modelin de çıkması tahminler arasında ancak fotoğraflanan model için en yakın tahmin 2018 hatta bu süre 2020’e kadar uzayabilir.

Son Güncelleme : 21 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo