PSA Yeni Citroen SUV’yi Fransa'da Üretecek

Ototeknikveri     21 Haziran 2016 04:05

SUV pazarındaki hızlı büyümeden pay kapmayı hedefleyen PSA Grup yeni Citroen SUV’yi Fransa’da üretmeyi planlıyor.

PSA Yeni Citroen SUV’yi Fransa'da Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA Grup yeni Citroen SUV’yi Fransa’da üretecek ve talebin çok yoğun olduğu SUV segmentinde elini güçlendirecek. Bu girişim kapasitesinin altında kullanılan fabrikayı da canlandıracak ve yeni istihdam yaratacak. C84 kod adı ile anılan SUV geçen yıl Şangay’da tanıtılan Aircross konsepti temel alınarak üretilecek. Model 2018’den itibaren yeni Peugeot 5008 ve Citroen E-Mehari ile birlikte üretilmeye başlanacak. Bu üç model ile fabrikanın yıllık üretimi 100 bin adete çıkacak. Fabrika şu an yılda 60 bin otomobil üretiyor.PSA fabrikayı modernize etmek ve üretim süreçlerini hızlandırmak için 100 milyon euro yatırım yapıyor. SUV’nin temelinde PSA’nın EMP2 platformu bulunacak. Bu model yine Fransa’daki Sochaux fabrikasında üretilen Peugeot 3008’de de kullanılıyor. Citroen’in SUV’si Aircross konseptinden özellikler alacak, yuvarlak hatlar ve iki kademeli aydınlatma imzasına sahip olacak. Böylece Peugeot 3008’den uzaklaşarak Citroen markasının özgünlüğü ortaya konulacak.

 

Üretim versiyonu C84’ün az satan C4 Aircross’un yerini alması bekleniyor. Bu model de aslında Mitsubishi ASX’in logosu değiştirilmiş hali. Citroen yılın ilk 5 ayında Avrupa’da 4 bin 832 adet C4 Aircross sattı, satışlarda %1 düşüş yaşandı.

 

IHS Otomotiv analisti Ian Fletcher yeni Citroen modelinin stilinin Avrupalı müşterilerin değişen zevklerini yansıtacağını belirtiyor. Avrupalılar minivanları bırakarak SUV ve crossover modellere yöneliyor.

 

Batı Fransa’daki Rennes fabrikası diğer PSA üretim noktalarından izole konumda olması nedeniyle kapatılma riski altındaydı. PSA fabrikada 2012’den beri 1400 kişinin işine son vermişti. Sendika ile imzalanan yeni sözleşmenin ardından fabrikaya yeni yatırımlar da geldi. Yeni sözleşmeye göre işçilerin çalışmaya devam etmesi için maaşlarda ve çalışma saatlerinde esneklik kabul edildi.

 

Citroen SUV modeli Çin’deki Chengdu fabrikasında da üretecek. Burada üretimin ne zaman başlayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo