Yeni Ford Kuga Vignale geliyor

Ototeknikveri     22 Haziran 2016 05:30

Ford yeni Ford Kuga Vignale lüks SUV modelinin üretim versiyonunu tanıttı. Model bu yılın ilerleyen aylarında Avrupa’da piyasaya çıkacak.

Yeni Ford Kuga Vignale geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Kuga Vignale, sedefli metalik Vignale Milano Grigio dış cephe rengi, Cashmere deri iç kabin döşemesi ve kabinde yüksek kaliteli işçilik, bir dizi güçlü ve verimli Ford EcoBoost benzinli ve TDCi dizel motorlar ve Ford akıllı dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Ford Kuga Vignale bu yıl tanıtılan üç yeni Ford Vignale modelinden birisi olarak, 2015’te çıkan Ford Mondeo Vignale’yi takiben yeni Ford S-Max Vignale spor aktivite otomobili ve Ford Edge Vignale büyük SUV modeline katılıyor. Genişletilen Ford Vignale model serisi Gürcistan ve Türkiye de dahil Avrupa çapında bayilerde siparişe açıldı. Ford mağazalarında Vignale müşteri temsilcilerinin rehberliğinde özel bir satın alma deneyimi sunan Vignale Lounge salonları bulunuyor. İngiltere’de şu anda Vignale Lounge ile faaliyet gösteren 70 Ford mağazası var.

 

Müşteriler artık Ford’un yeni Ford Vignale internet sitesi sayesinde çevrimiçi konfigüratör kullanarak modellerin fiyatlarını ve seçeneklerini öğrenebilecek. Sitede bu yıl tanıtılan dış cephe stil seçenekleri ve diğer kişiselleştirme özellikleri de seçilebilecek.

 

Ford Avrupa CEO’su Jim Farley “Müşterilerimizin yüksek beklentileri var ve Ford’dan daha fazlasını itiyorlar. Bazı araçlarda en üst donanım seviyesi Titanium versiyonlarımız tüm satışların %70’ini olutşuruyoe” diyor ve şunları ekliyor: “Ford Vignale ile, müşterilerimize lüks ve kişisel hizmet anlamında en iyisini sunabiliyoruz. Bu yüzden Ford Mondeo Vignale ile başlayan seriyi amiral gemisi ürünlerimiz Edge ve S-Max ile ve yakında çıkacak Kuga ile genişlettik”.

Ford ayrıca geçtiğimiz fünlerde Vignale müşterilerine avantajlı teklifler ve bir takım seyahat ve yaşam stili aktivitelerine erişim sağlacayacak bir hizmet başlatacak. Bu hizmet kapsamında örneğin Londra’daki Chelsea çiçek fuarında ayrıcalıklı deneyimler, Cannes Film Festivali gibi etkinliklerde VIP prömiyerlere erişim ve benzeri ayrıcalıklar sunulacak.

 

Ford Kuga Vignale

Yeni Ford Kuga Vignale, Ford’un orta boy SUV modeli temel alınarak inşa edildi. Model ilk kez İspanya’nın Barselona kentinde 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı.

 

Lüks modelin özel Vignale sedef Milano Grigio dış cephe rengi gül rengi metalik tonlardan etkilenmiş, arka ve ön kaydırma plakalarında, kapı apliklerinde ve bagaj kapağında parlak finişlerle tamamlanıyor. Ön kısımda ise tipik Vignale altıgen ön panjur tasarımı görülüyor.

 

Ford Kuga Vignale iç kabininin lüks karakteri Cashmere renginde sunulan özel altıgen desenli ve smokin tarzı dikişli Windsor deri koltuklar ve kapı iç döşemeleri ile belirginleşiyor.

Her Kuga Vignale modelinin ince işçiliği Ford’un İspanya’nın Valencia kentindeki modern Vignale Centre tesislerinde ustalar tarafından elde yapılıyor. Detaylara özen gösteren uzmanlar iki saatten fazla zaman harcayarak boyanın cilasını el ile yapıyor ve mükemmel parlaklıkta bir finiş ortaya çıkartıyorlar. İç kabindeki deri döşemeler de lazer ile kesiliyor, ince işleri ve dikişleri elde yapılıyor.

 

Güçlü ve yakıt tasarruflu Ford Kuga Vignale motor seçenekleri şunları kapsıyor:

 

150PS 1.5-litre EcoBoost + altı kademe manuel vites

182PS 1.5-litre EcoBoost + altı kademe otomatik vites + akıllı dört çekişli sürüş sistemi

150PS 2.0-litre TDCi + altı kademe manuel vites

180PS 2.0-litre TDCi + altı kademe manuel vites ya da altı kademe Poweshift otomatik vites + standart akıllı dört çekişli sürüş sistemi

Ford’un akıllı dört çekişli sürüş sistemi torku kusursuz şekilde dört tekerleğe de dağıtıyor ve özellikle kaygan ve bozuk yol koşullarında daha güvenli sürüş sağlıyor. Tork 20 milisaniyeden az sürede (göz kırpmaktan yirmi kat daha hızlı) ön ve arka tekerlekler arasında 50/50 bölüştürülebiliyor.

 

2015’te İngiltere’de satılan 33 bin Kuga otomobilin %80’den fazlası üst donanım seviyesi Titanium modeli oldu. SUV segmentinde lüks modellere büyük ilgi var ve bu tip otomobillerin oranının Avrupa’da 2020 yılı itibariyle %27’yi bulacağı öngörülüyor (2014’teki oran %20).

 

Ford Avrupa pazarlama ve satıştan sorumlu başkan yardımcısı Roelant de Waard açıklamasında şunları söyledi: “Ford Kuga Vignale lüks SUV’lere olan talebe doğrudan cevap veriyor ve Ford’un yüksek kaliteli tasarım, materyal ve işçiliğini en iyi şekilde ortaya koyuyor. Ford ürün serimizin en üst kesimi olan bu modellerde büyük potansiyel görüyoruz ve müşterilerimizin artan beklentilerini karşılamak için özel deneyimler sunmaya devam edeceğiz”.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo