2017 Porsche Panamera’dan Yeni Fotoğraflar

Ototeknikveri     25 Haziran 2016 10:45

Yeni Porsche Panamera’dan ilk fotoğraflar internete sızdı. Yeni model, Audi A7 ve Mercedes-Benz CLS’e rakip olacak. İkinci nesil Panamera’nın fotoğrafları resmi tanıtım öncesinde internet siteleri ve sosyal medyada görüldü.

2017 Porsche Panamera’dan Yeni Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Panamera’nın ilk kitlesel tanıtımı Ekim ayında Paris otomobil fuarında olacak. Modelden daha önce tasarım çizimleri ve videolar görmüştük. Bu fotoğraflarda ise yeni Panamera’nın önceki model ile kıyaslandığında önemli bir tasarım evriminden geçtiğini görüyoruz. Beklendiği gibi, yeni otomobilin stili 718 Boxster’dan oldukça etkilenmiş, ön spoyler ve hava girişleri benzer. Fotoğraflarda Panamera’nın iç kabinini de görebiliyoruz. Eski otomobilin yönetim panelinin yerini analog takometreyi çevreleyen iki ayrı ekran almış. Bu ekranlar sürücü tarafından ayarlanabilecek, navigasyon ve multimedya verileri görüntülenebilecek. Bir diğer fotoğrafta ise otomobilin arka koltuklarını görüyoruz. Bu koltukların da kendi multimedya ekranları var, düğme sayısı ise önceki modele göre çok azalmış.

Porsche yeni Panamera’yı MSB platformu ile üretiyor. Bu platform hem arkadan çekişli hem de dört çekişli sürüş sistemlerini destekliyor. Panamera’nın motor serisi yeni V6 ve V8 motorlardan oluşacak. Son gelen fotoğraflarda 4.0 litre turboşarjlı V8 benzinli motorun da yer alacağı kanıtlanıyor. Bir Panamera S E-Hybrid versiyon da bekleniyor.

Porsche yeni Panamera’nın ağırlığını azaltmak için oldukça zaman harcadı. Yeni otomobilin şablonu 911’in yeni 991 serisi üzerinden geliştirildi, farklı materyal tipleri kullanılarak otomobilin boş ağırlığı azaltılabiliyor. Panamera’da bu ağırlık azaltma önlemleri içerideki pek çok yeni teknolojik donanıma rağmen ağırlığı 1800 – 1900 kg arasında tutuyor. Şu anki Panamera’nın ağırlığı giriş seviyesinde 1845 kg.

Yeni Panamera’nın bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyatlar konusunda henüz net bilgi yok ancak mevcut modelin fiyatı Avrupa pazarında 77 bin euro’dan başlıyor.

Son Güncelleme : 26 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo