Yeni Citroen C3’ten ilk görüntüler

Ototeknikveri     28 Haziran 2016 06:52

Citroen'in yeni kasa C3 modelinin ilk resmi olmayan görüntüleri ortaya çıktı. 2017 Citroen C3, şık tasarımı ile dikkat çekeceğe benziyor.

Yeni Citroen C3’ten ilk görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni beş kapılı Citroen C3 sportif tasarımıyla görüntülendi, fotoğraflar bir Fransız otomobil web sitesine sızdı. Modelin tasarımı için C4 Cactus Crossover temel alınmış. Yeni süpermini modelin ince LED farları, plastik gövde kaplaması ve Citroen’in AirBump koruyucu şeridi Cactus’den alınan üç önemli özellik. Kontrast tavan, sis farları ve yan aynaları ise yeni modelde üst düzey kişiselleştirme imkanı sunulacağının habercisi. Firmanın patronu Linda Jackson, Citroen’in muhafazakar C4 gibi geleneksel otomobilleri üretmeye devam etmeyeceğini belirtmişti. Jackson, Citroen için farklı ve özgün bir kimlik istediklerini ifade etti.

 

Yeni C3, 3990 mm uzunluğunda, 1750 mm genişliğinde ve 1470 mm yüksekliğinde olacak. Bu da güncellenmiş C3’ü öncekinden daha uzun ve geniş ancak aynı zamanda biraz daha alçak yapıyor. Modelde yer alacak ilginç bir özellik de ConnectedCam. Bu özellik sayesinde trafik kazası durumunda kamera kazanın görüntülerini otomatik kaydedecek.

Motor serisi PSA’nın 1.0 ve 1.2 litre üç silindirli benzinli motorlarının en yeni versiyonlarını kapsayacak. Bu motorların ikincisi farklı güç çıkışı seçenekleriyle sunulacak. PSA’nın BlueHDi 1.6 dizel motoru serideki en verimli motor olacak. Bu motor iki farklı güç çıkışı ve 90g/km’nin altında CO2 emisyonları ile gelecek.

 

C3 Citroen ve ana firması PSA’nın yeni ürün bombardımanının ilk aşaması. Firmanın 2021 itibariyle en az 12 yeni model piyasaya sürmesi, bunların en az yedisinin 2018’e kadar çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo