Yeni Renault Alaskan 30 Haziran’da Tanıtılacak

Ototeknikveri     28 Haziran 2016 07:03

Renault’nun ilk bir tonluk pikap kamyoneti Alaskan konseptiyle geçen Eylül ayında tanıtılmıştı. Şimdi ise konseptin üretim versiyonu piyasaya çıkmak üzere ve 30 Haziran’da Kolombiya Medellin’de özel bir etkinlikle tanıtılacak.

Yeni Renault Alaskan 30 Haziran’da Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız marka üretim versiyonu kamyonet hakkında henüz detay vermedi. Model Avrupa ve Güney Amerika’da 2017’nin ilk yarısında piyasaya çıkacak ve konseptin ismini koruyacak. Sonraki dönemlerde model diğer piyasalara da sunulacak. Yeni Renault Alaskan mimarisini ortağı Nissan’ın NP300 Navara modeli ve Mercedes-Benz’in adı GLT olması beklenen yeni çıkacak ilk pikap kamyoneti ile paylaşacak. Her üç firmanın da bu mimarinin kendi versiyonlarını geliştirdikleri düşünülüyor. Alaskan üretim versiyonu geçen yıl tanıtılan konseptin daha yumuşatılmış ve gerçekçi hali ancak boyutlar aynı kalmış, stil de büyük ölçüde korunmuş. Renault Master Van’da bulunan 163 hp 2.3 litre dahil çift turboşarjlı motor seçenekleri sunacağını belirtiyor.

 

Firma Alaskan modelinin hem günlük hayatta hem de ticaret ya da rekreasyon amaçlı kullanılabileceğini vurguluyor. Bu nedenle modelin hem ticari segmentte hem de yaşam stili odaklı segmentlerde rekabet etmesi bekleniyor.

 

Avrupa için Alaskan üretimi Nissan’ın İspanya Barselona fabrikasında diğer Nissan ve Mercedes modelleriyle birlikte yapılacak. Üç firmanın üç kamyonet modeli aynı zamanda Meksika ve Arjantin’de de üretilecek.

Son Güncelleme : 29 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo