Mercedes Lastik için Patent Aldı

Ototeknikveri     29 Haziran 2016 12:47

Mercedes otomobil lastikleri için sulu soğutma sistemini patentledi. Alman üretici lastikleri doğru ısıda tutmak için suyun kullanılıp kullanılamayacağını test ediyor.

Mercedes Lastik için Patent Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lastiğin tutunma performansını arttırmak için dikkatli şekilde su kullanılabileceği fikri giderek taraftar kazanıyor. Mercedes-Benz’in ana firması Daimler’in patent başvurusunu yaptığı yeni teknolojisi su kullanarak lastik ısısını kontrol etmeyi amaçlıyor. Teknoloji çok ısınan lastikleri bir depoda tutulacak su ile soğutmaya dayanıyor. Sensörler lastik ısısını kontrol ediyor ve belli bir sınırın üzerine çıkılırsa sistem otomatik olarak su ile lastikleri soğutuyor. Lastiğin fazla ısınması özellikle çok sıcak yaz günlerinde tehlike yaratabiliyor. Yeni teknoloji ile otomobilin güvenliği de artmış olacak.

 

Öte yandan, yazın lastiği soğutmak için soğuk su kullanıldığı gibi kış aylarında da buzlanma ve karı eritmek için lastiğe sıcak su uygulanabilir. Patent başvurusuna göre, lastiğin içerisine su püskürtecek püskürtücü otomobilin soğutucusu ile ısıtılabilir, böylece lastikteki fazla buz ve kar eritilebilir. Sistemdeki sensörler yağmuru da algılayarak yağmur suyu ve eriyen kar suyunu daha sonra kullanılmak üzere soğutucu sistemde depolayabiliyor.

 

Mercedes’in bu teknolojisinin üretime geçeceğinin bir garantisi yok ancak bu başvuru otomobil üreticilerinin otomobilin performansıyla ilgili detaylara ne kadar önem verdiklerinin kanıtı niteliğinde.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo