2016 Citroen C3’ün Resmi Tanıtımı Yapıldı

Ototeknikveri     29 Haziran 2016 01:04

Citroen, son dönemde geliştirdiği yeni modelleri ışığında C3 modelinin yeni neslini hazırladı. Modelin tasarımı için “C4 Cactus modelinin küçültülmüş hali” olarak niteleniyor.

2016 Citroen C3’ün Resmi Tanıtımı Yapıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni beş kapılı Citroen C3 Avrupa’da tanıtıldı. Model oldukça ilgi çekici ve Fransız stilini yansıtıyor. Yeni C3 fonksiyonellik ve güvenlik özellikleriyle dolu, aynı zamanda teknolojik ve ileri düzeyde kişiselleştirilebilir bir otomobil. Dış cephe tasarımı Citroen kimliğini tam olarak yansıtıyor, ayrıca görünümü özgünleştiren akıcı çizgiler ve keskin girinti çıkıntılara sahip. Araç sahipleri üç farklı tavan rengi, dokuz farklı kaporta rengi seçebiliyor, böylece iki tonlu bir görünüm elde ediliyor. Yeni C3, markanın diğer bir ilgi çeken modeli olan Citroen C4 Cactus’ün küçültülmüş versiyonu gibi. Cactus’ün inovatif Airbump panelleri de yeni C3’te yer alıyor. Yeni Citroen C3, 3.99 metre uzunluğa, 1.75 metre genişliğe, 1.47 metre yükseliğe ve 2.54 metrelik aks açıklığına sahip. Aracın bagaj hacmi ise 300 litre. Yeni C3, 10.7 metrelik dönüş çapı ile şehir içinde kolay kullanım özellikleri vaad ediyor. 

Kaputun altında, C3 üç farklı PureTech benzinli motor ya da iki BlueHDi dizel motorla geliyor. Dahası, otomobilde yokuş başlangıç asistanı, şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta izleme, sürücü dikkat uyarısı, yedek kamera gibi özellikler de bulunuyor. Üç farklı PureTech üç silindirli motorlar ile sunulan C3'te, PureTech 68, 82 ve 110 (Stop & Start) seçenekleri bulunuyor. Yeni Citroen C3'ün dizel seçenekleri ise BlueHDi 75 (Stop & Start) ve 100 (Stop & Start) 1.6 dizel motorlardan oluşuyor. Yeni Citroen C3 EAT6 tam otomatik şanzıman ile de tercih edilebiliyor. 

İç kabinde ilginç kumaşlar ve benzersiz bir tasarım kullanılmış, teknoloji ise baş rolde. 7 inç dokunmatik ekran Citroen’in Connect Nav sistemine bağlı, navigasyon ve diğer multimedya hizmetlerini sunuyor. Bunlar arasında Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink gibi özellikler de var. Bir diğer havalı özellik ise ConnectedCAM Citroen. Bu sistem arka aynasındaki kamerayı kullanarak fotoğraf ve video çekiyor, bunları doğrudan sosyal medyaya yükleyebiliyor. Bir başka deyişle, selfie çekme işini C3’e bırakabilir, dikkatinizi yola verebilirsiniz.

 

Yeni Citroen C3'ün detaylı resimlerine aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo