Opel Türkiye Mayıs Satışları ile Dikkat Çekti

Ototeknikveri     30 Haziran 2016 01:38

Mayıs ayında gaza basan Opel Türkiye, 5 bin 574 adetlik satış rakamına ulaşarak Türkiye'de en çok satılan üçüncü marka olmayı başardı.

Opel Türkiye Mayıs Satışları ile Dikkat Çekti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel binek araç pazarında 5 bin 754 adetlik satışla Mayıs ayı içinde yaklaşık %8’lik binek araç pazar payına erişerek ülkemizin en çok satan üç markası içinde yerini aldı. Alman otomobil üreticisi %6 toplam pazar payı ile son iki yıl içindeki en yüksek payı yakaladı. 2016’nın ilk beş ayı içinde ülkemiz binek otomobil pazarı 267 bin 371 adetle geçen yıl aynı dönemle karşılaştırıldığında yüzde 3 büyüme kaydederken, Opel, aynı zaman diliminde satışlarını geçen yıla kıyasla yüzde 15 artırarak dikkat çekici bir yükseliş gösterdi.

 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “İlk beş ayda yaklaşık 19 bin adet araç satışı gerçekleştirdik. Öngörülerimize uygun şekilde bu satışların %50’sinden fazlası Astra modelimizin satışlarından (9 bin 823 adet) geldi. 2015 yılı Ocak ayından bu yana gerçekleşen satışları dikkate aldığımızda Opel markamızın sürekli ve düzenli olarak toplam pazar payı ve binek araç pazar payını arttırdığını görüyoruz. Bu başarı doğru ürün gamını müşterilerimize sunmamızın bir yansıması ve önümüzdeki aylarda pazardaki yerimizi daha da güçlendireceğimizin açık bir göstergesi. Yakaladığımız ivme ile tam gaz ilerleyerek 2016 sonunda 65 bin 600 toplam satış hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Gençleşen ürün yelpazesi Opel’in pazarda elini güçlendiren unsurlardan birisi. 2014’te Opel’in müşterilerine sunduğu otomobillerin ortalama yaşı 4,7 iken, 2016 sonunda bu değer 2,9 olacak. Bu trendin önümüzdeki yıllarda da süreceğini belirten Keklik, “Tarihimizin en iddialı ürün atılımını gerçekleştiriyoruz. 2016-2020 yılları arasında pazara 29 yeni otomobil sunacağız. Bunların arasında Insignia’nın yanına gelecek yeni bir amiral gemisi ve elektrikli otomobil Ampera-e de bulunuyor. Ayrıca ürün gamımıza bir SUV eklemek için de 250 milyon Euro yatırım yapacağız. Bu araç da 2020 yılına kadar müşterilerimizin beğenisine sunulacak. Opel markamız olarak ülkemizde olduğu kadar Avrupa genelinde de önemli bir yükseliş trendi gösteriyoruz. Mayıs ayında %12’lik artışla toplam 100 binin üzerine satış gerçekleştirdik. İlk beş ay genelinde ise satışlarımız 38 bin 500 adet arttı. Böylece 2015’te elde ettiğimiz toplam satış artışını 2016’nın daha ilk beş ayında yakalamayı başardık.” dedi

 

Opel’in yükselen satış grafiğine en fazla katkı sağlayan unsur ise yoğun talep gören 1.6 Dizel Otomatik seçeneğini müşterilerine sunması. 2016’nın ilk beş ayında ülkemizde Opel markasını tercih edenlerin yüzde %42’si 1.6 Dizel Otomatik araçları seçti.

 

Opel'in 1.6 Dizel Otomatik Devrimi!

Opel, ülkemiz pazarında yoğun talep gören motor-şanzıman kombinasyonu 1.6 Dizel otomatik seçeneğini 2016 yılı itibarıyla Mokka, Astra Hatchback, Astra Sedan, Astra Sports Tourer ve Insignia gibi yüksek satışlı ürün yelpazesinde sunmaya başladı. Opel’in CDTI motoru sessiz, güçlü ve çevreci karakteristiği ile dikkat çekiyor. 136 beygirlik gücünün yanı sıra, düşük devirde 320 Nm’ye varan anlık performansı etkileyici.

136 HP’lik dizel motor Opel Astra Hatchback modelinde Design, Enjoy, Dynamic ve Excellence donanım seçenekleriyle, Sports Tourer modeli Dynamic ve Excellence donanımıyla, Sedan’da ise Edition Plus, Business, Sport ve Elite donanım seçenekleriyle satılıyor.

 

1.6 Dizel Otomatik seçeneği Astra Hatchback modelinde 86 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla Opel müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Astra Sports Tourer modeli Dynamic donanım seviyesinde 93 bin 500, Excellence’da ise 102 bin 100 TL’ye satılıyor. Sedanda ise Edition Plus, Design, Sport ve Elite olmak üzere dört donanım paketinin fiyatları 82 bin 900 TL ile 97 bin 350 TL aralığında. 110 HP’lik dizel motor seçeneği ise Astra Hatchback modelinde Enjoy, Sedan modelinde ise Design donanım seviyesinde sunuluyor. Bu araçların tavsiye edilen satış fiyatları ise sırasıyla 80 bin 150 ve 83 bin 700 TL.

 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “ilk olarak Zafira Tourer ve Meriva modellerinde sunmaya başladığımız yeni nesil 1.6 dizel motorumuz şimdi Mokka, Astra Hatchback, Astra Sedan, Astra Sports Tourer ve Insignia ile markamızın tüm ürün gamına yayılmış durumda. Önümüzdeki dönemde yeni ürün ve motor-şanzımanlara sahip modellerimizi pazara sunmaya devam edeceğiz. Sadece motor ve şanzıman konularına yaptığımız yatırımlarımız yaklaşık 750 milyon Euro. Bu yatırımlarımız sonucunda ise 2018’e kadar 17 yeni motoru piyasaya sunma hedefimizi gerçekleştireceğiz. Yüksek performans, düşük tüketim ve azaltılmış karbondioksit salınımı çalışmalarımızın temel önceliklerimiz” dedi ve ekledi: “Yeni motorumuzun en dikkat çeken karakteristiği Opel ürün gamımızın en sessiz ve sınıfının en güçlü motoru olması. Bizim için lokomotif misyona sahip olan bu motorumuzu, markamızın en çok satan modeli unvanına sahip Astra’nın tüm gövde modellerinde sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye pazarında yeni dizel motora sahip tüm bu lokomotif ürün ve modelimiz ile bu yıl içerisindeki satış çıtamızı 65 bin adetlere yükselttik, 1.6 Dizel Otomatik seçeneği ise bu satış rakamının yaklaşık %50’sini oluşturacak.”

Opel’in 1.6 Dizel Otomatik seçeneğinden en fazla faydalanan modeli ise kuşkusuz Insignia. 1.6 dizel otomatik seçeneği ile güçlenen Insignia, 2016’nın ilk beş ayında geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında satışlarını yaklaşık 7 kat artırdı. Yüksek tork ve beygir sayesinde Insignia performans olarak oldukça iyi bir karakter sergiliyor. 10,9 saniyelik 0-100 değeri ise bunun göstergesi. Yüksek tork sadece performansa etki etmiyor. Aracı daha rahat hareket ettirdiği için yakıtta da ekonomi sağlıyor. 6 ileri otomatik şanzımanın motorla uyumu başarılı ve özellikle de performanslı kullanımlarda alt devirlerdeki sarsıntısız vites değişimleriyle ve sorunsuzluğuyla beğeni kazanıyor. Ülkemizde Edition Elegance, Design, Cosmo, Elite ve Sport donanım paketleriyle müşterilerin beğenisine sunulan 1.6 Dizel Otomatik seçenekli Insignia’nın fiyatları 112 bin 150 ile 125 bin 650 TL arasında.

 

Opel’in 1.6 Dizel motorunu otomatik vites seçeneği ile ilk buluşturan modeli Mokka, ülkemiz pazarının SUV-B segment lideri pozisyonuna yerleşti. Mokka, kompakt otomobilin dinamik sürüşü, yol tutuşu ve verimliliği ile SUV’lerin yüksek sürüş pozisyonu ve konforunu bir araya getiriyor. Design, Enjoy ve Cosmo donanım seçenekleriyle pazara sunulan 1.6 Dizel Otomatik Mokka’nın fiyatı 89 bin 800 TL’den başlıyor.

 

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo