Renault yeni pick-up modelini gün yüzüne çıkarıyor: ALASKAN

Ototeknikveri     30 Haziran 2016 01:58

Renault, yeni Alaskan modeli ile pick-up pazarında başarı elde etmeyi amaçlıyor. Nissan ile ortaklığın bir ürünü olan Alaskan, Japon üreticinin Navara modeli ile benzer teknolojilere sahip.

Renault yeni pick-up modelini gün yüzüne çıkarıyor: ALASKAN
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, pick-up segmentine taptaze bir soluk getiren ve enerjik ön tasarımıyla göz kamaştıran bir tonluk ALASKAN’ı gün yüzüne çıkarıyor. Hem sağlam hem de konforlu olan ALASKAN en son teknoloji ürünü sağlam bir şasi ile sıra dışı bir sürüş konforu sunuyor. ALASKAN, üst düzey off-road kabiliyeti ile 2.3 litre dCi motoru sayesinde sınıfının en iyi yakıt tüketimini başarıyla bir araya getirecek biçimde tasarlandı. Profesyonel müşterilerin gereksinimlerini karşılamanın dışında hem keyif hem de günlük kullanıma son derece uygun. Ayrıca hafif ticari araçlar alanında sahip olduğu deneyim sayesinde Renault, müşterilerinin gereksinimlerine uygun geniş bir servis, dönüşüm ve aksesuar yelpazesi sunuyor.

 

Renault son 18 yıldır Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari markası durumunda. Renault, Latin Amerika ve Afrika pazarlarında sahip olduğu güçlü pozisyonlara ek olarak hafif ticari araçlar konusunda üst düzey bölgesel oyuncu olmaktan çıkıp üst düzey bir global oyuncu haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2015 senesinde 15 milyon adet satılan hafif ticari araçlar önemli bir stratejik pazar durumunda. Söz konusu pazarda her sene beş milyon adetlik satış gerçekleştiriliyor; yani tüm dünyadaki hafif ticari araç satışlarının üçte birinden fazlası. 18 yıldır Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari markası ünvanıyla ve hem Güney Amerika’da hem de Afrika’da güçlü konumuyla Renault Grubu üç tesiste üretilecek olan ALASKAN ile birlikte adeta vites yükseltiyor. ALASKAN, Renault’nun uzun süredir varlığını sürdürdüğü Latin Amerikalı pick-up pazarlarında lanse ediliyor. Araç ilk kez, ilk gösteriminin gerçekleştirildiği Kolombiya’da satışa sunulacak.

 

Renault Grubu 2015 senesinde hafif ticari araç pazarında güçlü bir yıl geçirdi ve 387,00 adetlik satış rakamına ulaştı. Söz konusu rakam, toplam pazarda %6,3’lük azalmaya rağmen %12,4’lük artış anlamına geliyor.Mayıs 2016 sonunda tüm dünyadaki hafif ticari araç satışları 167 bin adet olarak gerçekleşti: Bu, Mayıs 2015 sonu ile kıyaslandığında daralma gösteren bir pazarda (-%4) +%15’lik artış anlamına geliyor.

 

“Bu göz kamaştırıcı pick-up tüm dünyadaki ticari ve bireysel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak. ALASKAN ile birlikte Renault’nun hafif ticari araçlarını üst düzey bölgesel oyuncu olmaktan çıkarıp üst düzey global bir oyuncu haline getireceğiz.”

Ashwani Gupta – Başkan Yardımcısı, Hafif Ticari Araçlar Bölümü Global Başkanı

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo