Yeni Nesil Citroen C4 ve C5 SUV’ye Dönüşebilir

Ototeknikveri     30 Haziran 2016 05:05

Citroen radikal bir yaklaşımla yeni C4 ve C5 tasarımlarını SUV’ye dönüştürebilir.

Yeni Nesil Citroen C4 ve C5 SUV’ye Dönüşebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C4 ve C5 modelleri Citroen ürün serisindeki yenilenen C4 Picasso, C4 Cactus ve C3 gibi modellerin yanında giderek daha demode görünmeye başladı. Citroen ürün yöneticisi Xavier, Peugeot yeni C4’ün markanın planlanan sekiz “siluet”inden (kaporta stili) birisi olacağını, Ford Focus ve Volkswagen bibi modeller ile doğrudan rekabet etmeyebileceğini belirtti. “Yeni bir C4 olacak” diyen Peugeot sözlerine “Bu model geleneksel olmayabilir. Model isminin imajını değiştirmemiz mümkün. Belki de siluetini değiştireceğiz” diye devam etti.

 

Aynı değişiklikler C5 modelinde de görülebilir. Peugeot bu konuda ise şunları söylüyor: “Sektördeki ana oyunculardan birisi olmak istiyoruz ve bunun için farklı segmentleri kapsamalıyız. Bu yüzden örneğin C5’in şu anda bulunduğu D segmentinde varlık göstermek istiyoruz ancak bu yeni model C5’in doğrudan varisi olabilir mi? Bundan emin değilim”.

Citroen’in gelecek ürünlerden sorumlu yöneticisi Pierre Monferrini de Peugeot’nun görüşlerini destekliyor. Monferrini “D segmentinde varlık göstereceğiz [Ford Mondeo ve Opel Insignia sınıfı] ancak bunu geleneksel bir şekilde yapmayacağız” diye konuştu.

 

Citroen’in yeni ürünü büyük olasılıkla yeni bir geniş SUV model olacak. Bu model Hyundai Sante Fe ile benzer boyuttaki Aircross konsepti üzerine geliştirilecek ve firmanın Rennes fabrikasında inşa edilecek. Citroen’in modele C5 ifadesini de ekleyerek “C5 Aircross” adını vermesi muhtemel.

 

Citroen’in daha kompakt bir otomobil serisi üretme isteği diğer modellerin de isimlerinde değişikliklere yol açabilir. Beş ve yedi koltuklu C4 Picasso ve Grand C4 Picasso modellerinin yerini tek model alabilir. C2 isminin de yakın gelecekte geri dönme olasılığı bulunmuyor. Citroen bu ismi daha önce üç kapılı bir süpermini için kullandı ancak aynı isimde yeni bir model planlanmıyor. Monferrini piyasanın beş kapılı otomobillere yöneldiğini, firmasının da bu doğrultuda ilerleyeceğini belirtiyor.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo