Yeni Renault Clio R.S ve Clio GT için Görünüm Paketi

Ototeknikveri     07 Temmuz 2016 11:38

Yeni Clio R.S 200 EDC, Clio R.S 220 Trophy ve yeni GT-Line görünüm paketi Clio’daki gelişmeleri Renault Sport’un uzmanlığı ve deneyimiyle birleştiriyor.

Yeni Renault Clio R.S ve Clio GT için Görünüm Paketi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Sport CEO’su Patrice Ratti’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Yeni Clio R.S Renault Sport teknolojileriyle maksimum sürüş keyfi sunuyor. Her müşteri üç farklı şasi tipi ve iki güç çıkışı arasından seçim yapabilecek. Modelde ayrıca Renault Sport’un verimli ve inovatif R.S VISION aydınlatma sistemi de bulunacak”. Egzozlar, güç çıkışı, şasi: segmentinde benzersiz bir paket. Yeni Clio R.S 200 hp ve 220 hp güç çıkışı seçeneklerine sahip 1.6 litre turboşarjlı benzinli motor ile geliyor. Motor altı kademe EDC çift debriyajlı otomatik vitesle geliyor. Direksiyon üzerinde de vites değiştirme için iki kol bulunuyor. Model üç farklı tipte şasi sunmasıyla sınıfında benzersiz. Böylece müşteriler kendi Cli R.S’lerini kişiselleştirebiliyorlar. Clio R.S ile sunulan seçenekler şöyle:

 

- 17 ya da 18 inç tekerleklerle spor şasi günlük kullanım esnekliği sağlıyor

- Güçlendirilmiş Cup şasi ve 18 inç tekerlekler pist ve yol sürüş karakteristiklerinin mükemmel bir bileşimini sunuyor

- Trophy şasi 18 inç tekerlekler, önde 20 mm, arkada 10 mm alçaltılmış biniş yüksekliği ile özellikle sürüş keyfine odaklanıyor

Yine segmentinde benzersiz şekilde, Trophy versiyonu Clio R.S 16 konseptinden esinlenilmiş özel egzoz sistemi ile geliyor. Akrapovi? firması ile birlikte geliştirilen sistem motora hemen tanınan özgün bir ses veriyor ve çabuk hızlanma sağlıyor. Patrice Ratti yeni egzoz sistemi için “Akrapovi" gibi motor sporlarına kendini adamış ve tanınmış tedarikçilerle çalışıyoruz, böylece yarış pisti ile yol arasında daha sağlam bağlar kuruyoruz” diyor.

200 hp gücündeki motor Sport ve Cup şasilerle birlikte sunulacak. 220 hp motor ise Trophy versiyonu için seçildi. 220 hp Trophy sınıfındaki diğer tüm spor otomobilleri geride bırakıyor, 6.6 saniyede sıfırdan saatte 100 km’ye çıkabiliyor. 14.5 saniyede ise maksimum hız olan saatte 234 km’ye çıkılabiliyor.

 

Clio R.S donanım paketi ile de segmentte fark yaratıyor. Launch Control başlatma yöneticisi, R.S Drive System sürüş sistemi (normal, spor ve yarış modları), R.S Monitor uygulaması ve Renault Sport tarafından ralli için geliştirilen hidrolik sıkıştırmalı çarpma tamponu bu donanımlar arasında.

R.S VISION: Dünyanın ilk çok yönlü LED aydınlatma teknolojisi

Yeni CLIO R.S’nin ön kısmı görsel olarak daha geniş ve LED çok yönlü aydınlatma ile özgün bir görünüme kavuşuyor, aynı zamanda olağanüstü aydınlatma performansı sunuyor. Bu özel teknoloji ilk önce Clio R.S 16 konsept otomobilde görüldü. Sistem otomobilin sis lambalarını, viraj lambalarını, yan lambaları ve gelişmiş gece görüşü için kısa ve uzun farları koordine ediyor.

 

Yeni Clio R.S’nin özellikleri arasında 18 inç tekerlekler ve özel çamurluklar bulunuyor. Arkada bir spoyler, fonksiyonel difüzör ve ikili egzoz boruları bulunuyor. Arka lambalar C şekilli aydınlatma imzasını devam ettiriyor. Renault Sport (R.S) logosu otomobilin ön kısmında Renault logosunun altında, tekerleklerde ve arka kısımda bulunuyor.

GT Line görünüm paketi: özgün bir stil

GT Line görünüm paketi yeni Clio’ya sportif bir görünüm ve özgün bir kimlik kazandırıyor. Yeni Clio GT Line görünüm paketiyle ön tamponda siyah metal hava girişleri, Clio R.S gibi yanal eşikler, özgün 16 ya da 17 inç tekerlekler, özel krom borulu egzoz ve siyah metal arka tampon paneline kavuşuyor.

 

Yeni Clio ve Yeni Clio R.S. Eylül ayından itibaren siparişe açılacak, teslimatlar sonbahar ayları içinde yapılacak.

Son Güncelleme : 07 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo