Honda’dan Haziran Ayında Yeni Başarılar

Ototeknikveri     08 Temmuz 2016 04:59

Honda 2016 Haziran ayını rekor satış rakamları, yeni ödüller ve yarışlarda yeni başarılarla kapattı.

Honda’dan Haziran Ayında Yeni Başarılar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Jazz’a en iyi şehir otomobili ödülü

Honda Jazz, İspanya’da kadınların seçimi 2016 Mujerhoy V ödüllerinde en iyi şehir otomobili ödülünü kazandı. Ödüller üç kadın jüri üyesi tarafından güvenlik, fonksiyonellik ve otomasyon kriterlerine göre verildi. Pratiklik ve hayatı kolaylaştırma da önemli birer kriter olarak değerlendirildi. Ödüllerin sponsoru Bridgestone’un başkanı Mark Weaver ödülü Honda İspanya Basın ve Sosyal Medya Yöneticisi Anna Boix’e teslim etti.

 

HR-V için 2016 Tow Car (Treyler Çekme) ödülü

Honda HR-V 2016 Tow Car ödüllerinde 1.6 i-DTEC SE manuel ile 1400 kg ağırlık sınıfında ödül aldı. Practical Caravan, What Car?, The Camping ve Caravanning Club uzmanlarınca organize edilen ödüllerde 40 otomobil yarıştı. Practical Caravan dergisi editörü David Motton Honda HR-V için “HR-V istikrarlı bir araç, kullanımı kolay ve zekice tasarlanmış bir kabine sahip” yorumunu yaptı.

 

Honda, Goodwood Hız Festivali’nde

Honda 2016 Goodwood Hız Festivali’ne 1970 ve 80’lerin oyuncaklarından esinlenilen bir stand ile katıldı. Standda farklı kategorilerden Honda ürünleri tanıtılıyor. Honda geçen yıl da çocukların oyuncak otomobillerinden esinlenilen bir tema ile ödül kazanmıştı. Bu yılki festivalde de firma alışılmışın dışında bir şey denedi ve Fisher Price oyuncak markasının oyuncak garajlarından esinlendi.

 

Honda’dan İtalya Voleybol Federasyonu’na destek

Honda İtalya Voleybol Federasyonu’nun resmi otomobili ve İtalya Plaj Voleybolu Şampiyonası’nın resmi ortağı oldu. Honda CR-V ve Civic Tourer önemli uluslararası organizasyonlarda İtalya takımlarına eşlik edecek. Bu işbirliği Honda’nın spora desteğini bir kez daha ortaya koydu.

 

Tayvan’da 300 bininci Honda otomobil üretildi

2003’ten bu yana Tayvan’da üretim yapan Honda ülkede 300 bininci otomobilini de üretim bandından indirdi. Bu dönüm noktasını kutlamak için firmanın Pingtung kentindeki fabrikasında firma yöneticileri Takato Ito ve Hiroyuki Mannen’in katılımlarıyla bir tören düzenlendi.

2003’te Tayvan’da CR-V modeliyle başlayan üretim bugün Accord, Civic, Fit ve City modellerini de kapsıyor. Honda Tayvan’da 2012 yılında 200 bininci otomobilini üretmişti sadece dört yıl sonra firma 300 bin üretim rakamına ulaşmayı başardı.

 

Akıllı teknolojiler için Ar-Ge yatırımı arttırılacak

Honda Ar-Ge akıllı teknolojilere yatırımını arttıracak, Tokyo’da yeni bir Honda Ar-Ge İnovasyon Laboratuarı kurulacak. Yeni laboratuarda farklı araştırma enstitüleri ve kuruluşlarla işbirliği de yürütülecek. Almanya, ABD ve Japonya’daki diğer Ar-Ge birimlerine Tokyo’daki laboratuarın da katılmasıyla firma dünya çapında yeni yetenekleri kendisine çekecek ve uzmanlığını güçlendirecek.

 

2017 Acura NSX, Pikes Peak yarışında

2017 Acura NSX Supercar 4300 metrelik Pikes Peak dağında yapılan tırmanma yarışında Time Attack 2 sınıfında birinci oldu. Yarıştaki Acura NSX otomobilde özel bir performans geliştirme modifikasyonu yapılmadı. Sadece yarış için gerekli güvenlik donanımı eklenen NSX 19.9 kilometre parkurunu 10:28.820 gibi kısa bir sürede tamamlayarak Time Attack 2 sınıfının lideri oldu.

 

Honda Kuzey Amerika Ar-Ge ekibinden mühendis Nick Robinson NSX’in zaferi için “Bütün ekibimizin sıkı çalışması burada meyvelerini verdi” diye konuştu.

 

Honda Amerika hafif ticari araç satışlarını Haziran’da %3.2 arttırdı

American Honda Motor Co Inc. Haziran ayında ABD’deki hafif ticari araç satışlarını %3.2 arttırdı. Hem otomobil hem de hafif ticari araçlara olan talep artışı Honda’nın Haziran ayı satış sonuçlarını olumlu etkiledi. Amerika’nın en çok satan SUV modeli CR-V Haziran ayında rekor kırdı. Pilot ve Odyssey modelleri de ayı başarıyla tamamladı. Yeni 2017 Honda Ridgeline piyasadaki ilk haftalarında güçlü bir başlangıç yaptı.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo