Toyota Yaris Avrupa'da 3 Milyon Dedi

Ototeknikveri     10 Temmuz 2016 01:33

Toyota Yaris’in Avrupa’daki üretimi 3 milyona ulaştı. Ülkemizde segmentinde çok yüksek satış rakamlarına ulaşmakta zorlanan Yaris'in hibrit seçeneğinin satışı 2012'den bu yanan sadece 1770 adet olarak gerçekleşti.

Toyota Yaris Avrupa'da 3 Milyon Dedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota’nın B segmentindeki temsilcisi Yaris, Avrupa’da 3 milyonuncu üretim adedine ulaştı. Toyota’nın Avrupa’da ürettiği 3 milyonuncu Yaris, siyah ve beyaz çift renk tonlarına sahip “Yaris Hybrid” oldu. 3 milyonuncu Yaris, bir Fransız müşteriye teslim edildi. Avrupa’da üretilen Yaris modellerinin yüzde 87’si aralarında Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada ve Porto Riko’nun da bulunduğu 42 ülkeye ihraç ediliyor. Yaris, geniş iç mekanı ve eğlenceli multimedya çözümleri ile gençlerin gönlünü fetheden ve dinamik bir şehir otomobili olarak büyük ilgi topluyor. Yaris Hybrid ise üretimine başlandığı 2000 yılından bu yana Avrupa’da 313 bin 645 adetlik satış gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı. Yaris Hybrid Türkiye’de ise pazara sunulmaya başlandığı 2012 yılından bu yana toplamda 1770 adetlik satışa ulaştı.

Bugün 3’ncü jenerasyonu üretilen Yaris, yıllar içinde bir dizi gelişim sürecinden geçerek çok daha çevreci bir otomobil konumuna yükseldi. Üç jenerasyon boyunca Avrupa’da Yaris’i üreten Toyota, bu modele 15 yılda 1 milyar eurodan daha fazla yatırım yaptı. Günümüzde Yaris, güç seviyesinin artmasına karşın CO2 emisyonlarının ve yakıt tüketiminin neredeyse yarıya düşürüldüğünün en güzel örneğini veriyor. Hibrit versiyonların yanı sıra Toyota mühendisleri benzinli ve dizel motorlu versiyonların da tüketim ve emisyonlar değerlerini düşürmeyi başardı.

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo