Yeni Mazda 3 Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     14 Temmuz 2016 08:49

2017 Mazda 3, “Mazda Axela” adıyla bilindiği evi Japonya’da pek çok yeni özellikle piyasaya çıktı. Yeni makyajlı 2017 Mazda 3, önümüzdeki aylarda Avrupa'ya gelecek

Yeni Mazda 3 Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tüm yeni nesil Mazda otomobillerde olduğu gibi 2017 Mazda 3’te de insan merkezli bir geliştirme felsefesi uygulandı, sürücülere ve yolculara tatmin edici bir deneyim sunmak için özen gösterildi. Sportif kompakt otomobilin ardındaki felsefe Mazda’nın “Jinba Ittai” adı verilen “binici ve atın birbirleriyle bütünleşmesi” yaklaşımından geliyor. İkonik Mazda MX-5 de aynı felsefeyle yaratılmıştı. 2017 Mazda 3 ile birlikte GVC (G Vektör Kontrolü) sistemi de ilk kez piyasaya çıkıyor. Bu sistem Skyactiv Vehicle Dynamics teknolojileri kapsamında motor, şanzıman, şasi ve kaportayı detaylı şekilde kontrol ediyor. GVC motor torkunu uyumlayarak her sürüş koşulunda daha hassas idare ve yumuşak bir biniş konforu sağlıyor.

Mazda’nın yeni kompakt otomobilinin dizel versiyonları yüksek hassasiyetli besleme kontrolüne sahip, böylece daha başarılı ve hızlı gaz yanıtı elde ediliyor. Yeni dizel vuruntu azaltımı inovasyonu (Doğal Ses Frekansı Kontrolü) vibrasyonu absorbe ederek vuruntuya yol açan üç kritik frekans aralığını ortadan kaldırıyor, tüm dizel modellerde Doğal Ses Yumuşatıcı teknolojisi de uygulanıyor.

 

İç kabinde, 2017 Mazda 3 kullanılabilirlik ve pratikliği Aktif Sürüş Ekranı (yüksek kaliteli renkli ekran) gibi özelliklerle arttırıyor. Bu sayede sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan istedikleri bütün bilgilere ulaşabiliyor. Mazda direksiyon ergonomisini de arttırmış. Dış cephede ise ödüllü hatchback ve fastback tasarımları çekici ve alçak bir duruşla güçlü bir fiziği birleştiriyor.

Gelişmiş aktif ve kaza öncesi güvenlik donanımları akıllı şehir içi fren desteği (Advanced SCBS) ile birlikte geliyor. İleriyi göre kamera şu anki sistemin lazerinin yerini alıyor, diğer otomobilleri tespit etmek için hız aralığını genişletiyor, artık yayaları da tespit edebiliyor. 2017 Mazda 3 uyumlanabilir LED (ALH) farlara da sahip olacak. Göz kamaştırmayan uzun farlar üstün gece görüşü sağlayacak, geniş menzilli kısa farlar ve otomatik kademelendirme özelliği de sunulacak.

 

2017 Mazda 3 önümüzdeki aylarda Avrupa piyasasına gelecek. Motor seçenekleri üç Skyactiv-G benzinli motor (SKYACTIV-G 1.5 (100 PS) ve 120 PS & 165 PS iki SKYACTIV-G 2.0) ve iki dizel motordan (SKYACTIV-D 1.5 105 PS ve SKYACTIV-D 2.2 150 PS) oluşuyor. Motorlar altı kademe Skyactiv-MT manuel ya da Skyactiv-Drive otomatik vitesle çalışıyor.

 

* SKYACTIV-G 1.5 ve SKYACTIV-G 2.0 (165 PS) Avrupa’da sadece manuel ile sunulacak; fastback SKYACTIV-G 2.0 (165 PS) ile sunulmayacak, SKYACTIV-D 2.2 sadece manuel olacak.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo