Mazda SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS Sistemini Tanıttı

Ototeknikveri     14 Temmuz 2016 11:06

Mazda Motor Corporation, ilk sistemin dünya çapında bugün görücüye çıkmasından sonra, yepyeni araç hareketi kontrol teknolojisi olan SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS ürünlerini tanıttı

Mazda SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS Sistemini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda Motor Corporation, ilk sistemin dünya çapında bugün görücüye çıkmasından sonra, yepyeni araç hareketi kontrol teknolojisi olan SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS ürünlerini tanıttı. G-Vectoring Control (GVC), bu sabah itibariyle Japonya’daki bayilerde satışa sunulan 2017 model bir Mazda 3’te ilk kez kullanıldı. SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS konsepti, Mazda’nın insan merkezli gelişim felsefesinin bir diğer ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Motor, şanzıman, şasi ve gövdenin entegre bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan GVC ve gelecekteki SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS sistemlerinin amacı, Mazda’nın tüm modellerinde yakalamaya çalıştığı Jinba-Ittai  hissini geliştirmektir. Bir başka deyişle, sürücülere araçlarıyla güçlü bir temas hissi sağlamaktır. 

 

Yeni bir yaklaşımla G-Vectoring Control özelliği, şasi hareketlerini iyileştirmek ve bununla birlikte yol tutuş ile sürüş konforunu geliştirmek için motoru kullanır. Direksiyon hareketlerine göre farklı tork üreterek yanal ve boylamasına hızlanma ve yavaşlama güçlerini kontrol eden ve her tekerdeki dikey yükü optimize eden dünyanın ilk sistemidir*. Bu sistem, çekiş özelliğini iyileştirir, sürücünün aracına olan güvenini artırır ve sürüş keyfini üst düzeye çıkarır. Otomobilin hareketi, sürücünün istekleriyle daha iyi uyum sağlayarak istemsiz direksiyon düzeltme hamlelerine olan ihtiyacı ve böylece sürüş yorgunluğunu azaltır. Güç aktarımını yumuşatan GVC, gövde sarsılmasını azaltarak konfor hissini artırır.

 

Bu teknoloji, düşük hızla gidilen şehir içi yollar, yüksek hız yapılan otobanlar, virajlı yollar ve hatta acil durum manevraları gibi birçok durumda tüm beceri seviyelerinden sürücülerin  işine yaramaktadır. GVC özellikle sert (asfaltsız yollarda) ya da kaygan (yağmur ya da kar nedeniyle) zeminlerde aracın yol tutuşunu önemli oranda geliştirerek etkisini gösterir. GVC aynı zamanda oldukça çok yönlüdür; tork üzerinde gerekli kontrolü sağlayan SKYACTIV motoru ve üstün dinamik performansı mümkün kılan SKYACTIV-Şasisine sahip olan tüm araçlarla uyumludur. Yazılım tabanlı bir sistem olarak araca herhangi bir ağırlık eklemez ve bu nedenle Mazda mühendislerinin hafif araç üretme arzularının önüne geçmez. GVC, bu yılın sonlarına doğru Avrupa’daki modellerde kullanılmaya başlayacak.

 

  * Mazda araştırmasına göre, Haziran 2016’dan itibaren bir üretim modelinde

 

Yeni Mazda GVC (G Vektör Kontrolü) sistemi detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.  

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo