Yeni Audi Modelleri Etkileyici Tasarım ile Gelecek

Ototeknikveri     15 Temmuz 2016 02:29

Audi gelecek yıl yeni bir tasarım çağı başlatıyor, ilk örneği ise yeni Audi A8 olacak. Bu modeli A7, A6 ve Q8 modelleri takip edecek.

Yeni Audi Modelleri Etkileyici Tasarım ile Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni A8 2017 sonbaharında gelecek. A7 ise daha sportif olacak ve 2017 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkacak. Yeni A6 ise 2018’de piyasada olacak ve yeni tasarım dilini kapsamlı şekilde yansıtacak. Yeni tasarımdan firmaya 2014 yılı Şubat ayında Volkswagen’den transfer olan Marc Lichte sorumlu. Audi patronları etkileyici sportif görünümün rekabette önemli bir faktör olacağını, muhafazakar BMW 5 Serisi ve Mercedes’in birbirine benzer modellerine karşı Audi’nin elini güçlendireceğini düşünüyorlar. Audi’ye katıldığından beri Lichte Audi modellerinin tasarım anlayışını değiştirdi ve tüm modelleri sofistike, spor ve ilerici olmak üzere üç kavram etrafında şekillendirdi. Bu felsefenin çekirdeği ise daha etkileyici, sportif, aynı zamanda orijinal Quattro ile markanın mirasını yansıtan bir görünüm oldu.

 

2014 Audi Prologue konseptinin A8, A7, A6 ve Q8 modellerini yansıttığı ve görünümleri hakkında güçlü ipuçları verdiği düşünülüyordu. Buna A6 sedan ve Avant da dahil. Avant cömert bagaj alanı ve C sütunundan aşağı dramatik şekilde eğimlenen çatı çizgisi ile etkileyici görünümü birarada sunuyor.

 

Aynı şekilde, otomobilin ön ve arka tekerlekleri üzerinde güçlü Quattro tarzı sağrıların da eskisinden daha öne çıkan bir görünüme sahip olması bekleniyor. A6 ve A6 Avant için diğer önemli tasarım bileşenleri ise altıgen tek çerçeve ön panjur, köşeli farlar ve LED far grafikleri, daha konturlu bir kaput olacak. Yan görünümde de otomobilin etkileyiciğini arttıran çok sayıda dramatik çizgi göze çarpıyor.

 

Yeni A6’nın daha uzun bir aks aralığı, daha geniş tekerlek izleri ve daha kısa sarkıntılara sahip olması, böylece daha sportif bir görsel duruş vermesi bekleniyor. Yeni tasarım sedan ve Avant modellerinde aynı zamanda daha geniş iç kabin ve daha fazla bagaj kapasitesi sunacak.

 

A8, A7 ve A6 Volkswagen Grup tarafından geliştirilen MLB platformu üzerine inşa ediliyor, modeller aynı platformu, aynı güç aktarma organlarını ve elektrik sistemlerini paylaşıyor. A6 aynı zamanda Audi’nin yeni iç kabin tasarımına da standart olarak sahip olacak. Yeni tasarımda kontrol panelinde dijital bir ekran, konsolun ortasında ise iki dokunmatik ekran bulunuyor.

 

Sürücünün göz hizasında bulunan en yukarıdaki ekran uydu navigasyon gbi en çok kullanılan sistemleri, daha aşağıdaki ekran ise klima kontrolü gibi sistemleri barındırıyor. İlk kez, ekranlar dokunsal geribesleme sunacak, böylece kullanıcılar doğru düğmeye bastığını hissedebilecek. Fiziksel düğmeler ise altı adet ile sınırlı olacak. Sportif tema ile uyumlu olarak, dokunmatik ekranlar sürücüye dönük olacak.

 

A6, A7 ve A8’in yeni iç kabin tasarımları bugünkünden oldukça farklı şekilde daha temiz ve farklı seviyeleri birbirinden ayrılarak vurgulanmış. Dokunmatik ekranlar orta kısma entegre edilerek konsolun kabine daha geniş, daha sofistike bir his vermesi sağlanmış. A8 konsolunda hiç hava girişi olmayabilir ancak A6 ve A7’nin daha geleneksel bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Fiziksel düğmelerden birinin ise Audi’nin geliştirdiği yeni yapay zeka fonksiyonunu kontrol edeceği düşünülüyor. Tüm bu sistemler kablosuz yerel bir ağ teknolojisi kullanan bir bağlanabilirlik platformu ile güncellenecek, böylece navigasyon sistemi için sürekli trafik bilgileri ve kontrol sistemi için yazılım güncellemeleri alınabilecek.

 

Otomobilin yeni platformu yoğun oranda sıcak şekillendirilmiş yüksek dayanıklı çelik, alüminyum ve karbonfiber destekli plastik kullanıyor, böylece ağırlık azaltılıyor. Audi kaynakları giriş seviyesi dört silindirli benzinli versiyonun bugünkü A6 1.8 TFSI’ın ağırlığı olan 1535 kg’dan çok daha hafif olacağını belirtiyorlar.

 

Yeni modellerin gücü bir dizi dört silindirli motordan gelecek. Bunlar yeni A4 tarafından kullanılanlara benzer güç çıkışlara sahip benzinli ve dizel dört silindirli motorların revize edilmiş versiyonları olacak.

 

Daha lüks benzinli A6 modeller yeni 3.0 litre V6 ve 4.0 litre V8 motorlar kullanacak. Bunlar Audi – Porsche “Kovomo” motor ortaklığından alınacak.

 

Audi aynı zamanda yeni bir seri V6 ve V8 elektrikli turboşarjlı dizel motorlar planlıyor. Bu teknoloji Audi’nin yeni çıkacak SQ7’sinde bulunacak.

 

Ek olarak, Audi A6 müşterilerine benzinli – elektrikli ve dizel – elektrikli plug-in hibrit sistem seçeneği de sunacak.

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo