Audi Q8 Markanın Lüks Serisine 2018’de Katılacak

Ototeknikveri     17 Temmuz 2016 03:56

Audi Q8 neredeyse hazır. İşte yeni lüks SUV yeni Q8 ile ilgili ortaya çıkan ilk detaylar

Audi Q8 Markanın Lüks Serisine 2018’de Katılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin lüks otomobiller serisinin yeni üyesi Audi Q8 olacak. Q7 ile aynı platform üzerine geliştirilen otomobilin daha sportif bir tarzı var. Aks aralığı da Q7 ile aynı olmasına karşın Q8’in arka sarkıntısı daha kısa (bu da otomobilin beş kişilik olacağı anlamına geliyor), ayrıca Q8, kardeşinden 70 mm daha alçak. Audi modellerini birbirinden farklılaştırmak için gelecek Q modelleri sekizgen ön panjurlara sahip olacak, A otomobilleri ise altıgen ön panjurlarla gelecek. Q8 en baskın sekizgen ön panjura sahip. Serinin en üstünde ise yeni A7 ile benzer tam genişlikte arka lambalar, ikiye bölünmüş özgün ön far tasarımı, alt kısımda ise hava girişi gibi görünen ilave aydınlatmalar bulunuyor.

 

Q8, BMW X6 ve Porsche Cayenne gibi sportif lüks SUV’lere rakip gibi görünebilir ancak Audi tasarım şefi Marc Lichte rakiplerinin aksine otomobile coupe benzeri bir arka kısım tasarlamaktan sakındı. Lichte “Ön kısımda tavanı alçak başlattık, arkada ise yeterli baş boşluğu için uzun tuttuk. C sütununu ise otomobilin sportifliğini ortaya koyacak şekilde tasarladık” diye konuştu.

 

Audi CEO’su Rupert Stadler’in Q8 için büyük umutları var. Stadler yeni model için “Piyasanın gidişatına baktığımızda, Q8’in A8 ile birlikte iki lüks amiral gemimizden birisi olduğunu görüyoruz” diyor.

 

Q8’de Audi’nin en yeni otonom sürüş teknolojisi ve güç aktarım mekanizmaları bulunacak. Elektrikli turbo motorlar SQ7 ile benzer olacak, müşterilere hibrit seçenekler de sunulacak.

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo