Yeni Nesil Honda Accord Görüntülendi

Ototeknikveri     19 Temmuz 2016 03:33

Japon üretici Honda'nın ülkemizde de ilgi gören modeli Accord, yakında yeni jenerasyonu ile yollara çıkacak.

Yeni Nesil Honda Accord Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Onuncu nesil Honda Accord ilk kez test sırasında görüntülendi. ABD’de görüntülenen yeni nesil Accord test aracı ağır kamuflaj altındaydı. Kamuflajın altından otomobilin ön panjuru ve ön tamponunun dokuzuncu nesil Accord’dan daha kaslı durduğu anlaşılabiliyor. Accord’un boyutlarının daha fazla büyümesi beklenmiyor. Aslında manevra kabiliyetini arttırmak için sekizinci nesilden dokuzuncu nesile geçerken otomobilin uzunluğu biraz azaltıldı. Model yeni Honda Civic ile paylaşılan platform üzerine inşa edilecek, tasarım dili de Civic ile aynı olacak ancak daha güçlü bir duruşu olacak.

 

Güç aktarım mekanizmaları önceki nesilden bazı iyileştirmelerden geçirilerek devam ettiriliyor. Yeni turboşarjlı dört silindirli motorlar da seçenekler arasına eklenecek (piyasalara göre değişen şekilde). ABD piyasasının büyük kapasiteli motorlara olan tarihi ilgisine rağmen, giderek sıkılaşan CO2 emisyonu standartları nedeniyle, V6 motor Honda’nın D segmenti sedan modelinde artık yer almayabilir. Bunun yerine yeni Accord’un bir hibrit versiyonu sunulabilir. Yeni nesil Accord'un Avrupa pazarına sunulup sunulmayacağı ile ilgili henüz bir bilgi yok. Eğer araç bu pazarlarda yer almaya başlarsa 160 hp'lik 1.6 dizel motor listenin en başında yer alacağa benziyor. 1.5 litrelik turbo benzinli de diğer bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Accord bu yıl 40. yaşını dolduracak, onuncu nesil Honda Accord’un ise gelecek yılın ikinci yarısında 2018 model yılı için piyasaya çıkartılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo