2017 Nissan Qashqai Otonom Teknolojisi Açığa Çıktı

Ototeknikveri     19 Temmuz 2016 04:10

Japon MPV’nin propilot sistemi Nissan’ın yeni nesil crossover modelinde kullanılacak. Yeni teknolojinin bir videosu yayınlandı.

2017 Nissan Qashqai Otonom Teknolojisi Açığa Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyajlanacak 2017 Nissan Qashqai’de kullanılacak propilot otonom teknoloji, çıkışını ilk kez Japonya’ya özel model Serena’da yapmıştı. Beş kapılı Serena MPV Japonya dışında satılmayacak ancak sürücüsüz sistemi gelecek aylarda global piyasalarda çıkacak. Propilot sistemi (daha önce Piloted Drive olarak anılıyordu ancak ismi değiştirildi) gazı, freni ve normal renkli kameralardan daha hassas mono kameradan aldığı verilerle direksiyonu yönetebiliyor. Kamera şerit işaretlerini ve yoldaki diğer taşıtları üç boyutlu derinlikle görebiliyor. Propilot bir otoyolda giderken öndeki taşıtla aradaki mesafeyi sürücünün belirlediği hıza göre kontrol edebiliyor. Şerit işaretleri bulunan yollarda sistem direksiyonu tamamen kontrol edebiliyor.

Sistem otomobili trafikte ya da kazayı önlemek için tamamen durdurabiliyor. Ardından sürücü butona yeniden bastığında ya da gaz pedalını hafifçe bastığında otomobil tekrar seyir hızına çıkartılabiliyor.

 

Firma içinden kaynaklar sistemin 2017 Qashqai’de herhangi bir değişikliğe uğramadan yer alacağını, Serena’daki otonom yeteneklerin Qashqai’de de aynen bulunacağını söylüyor.

Nissan’ın ilk Propilot sistemi Tesla’nın Autopilot’una rakip olarak görülebilir. Bu sistem de hızı, taşıtlar arasındaki mesafeyi ve otomobilin direksiyonunu otomatik olarak kontrol edebiliyor. Tesla’nın sistemi bir adım daha ileri giderek şerit de değiştirebiliyor.

 

Öte yandan, bir Nissan sözcüsü Propilot sisteminin ikinci neslinin de şimdiden geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor ve gelecekteki Nissan modellerinde yeni otonom özellikler bulunacağının işaretini veriyor. Firma 2020 yılına kadar 10 otonom araç çıkartacak. Bunların ilki 2017 Qashqai olacak.

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo