Daha Lüks ve Akıllı Yeni Nissan Juke 2017’de Geliyor

Ototeknikveri     20 Temmuz 2016 05:52

Yeni Nissan Juke 2017’de daha yeşil motorlar, bir hibrit versiyon, güncellenen teknoloji ve yeni platformla çıkacak.

Daha Lüks ve Akıllı Yeni Nissan Juke 2017’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan Juke küçük SUV sınıfının öncüsüydü, bu modelden sonra rakip üreticiler kendi benzer modellerini çıkartmaya başladılar. Şimdi ise Nissan trendleri belirleyen Juke modelinin ikinci neslini piyasaya sürmek üzere. Yeni model daha güçlü ve daha verimli motorlar ve yüksek kaliteli bir iç kabinle gelecek. Yeni fotoğraflarda 2017 modelinin tamamen farklı bir yola sapmak yerine önceki modelin bir evrimi olduğu görülüyor. Nissan içinden kaynaklar otomobilin dünya çapında hala yıllık 100 bin adet sattığına dikkat çekiyor. Nissan’ın baş kreatif direktörü Shiro Nakamura yeni neslin ana akımdan uzak ve keskin olmaya devam edeceğini ve Juke kimliğini koruyacağını belirtiyor.

 

Bu da stilde önemli Juke özelliklerinin korunacağı, yüksekte konumlanmış farlar ve özgün tekerlek bombelerinin devam edeceği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Nissan’ın en son Qashqai’de görülen yeni yüzü de Juke’da yer alacak. Yeni modelin biraz daha uzun aks aralığına sahip olması, önceki modelde eleştirilen arka bacak boşluğunun arttırılması bekleniyor.

 

Asıl büyük haber ise yeni platforma geçiş. Şimdiye kadar modelde Renault-Nissan ortaklığının eski B0 mimarisi kullanılıyordu. Bu da aslında izi 2002 Nissan Micra’ya kadar sürülebilen şasinin genişletilmiş bir versiyonuydu, üretimi yavaş ve pahalıydı.

 

Yeni modelde ise yine Renault-Nissan ortaklığından CMF-B (Common Module Family/Ortak Modül Ailesi) şasi teknolojisi kullanılacak. Juke, yeni nesil Micra’dan sonra bu platformu kullanan ikinci model olacak.

CMF-B’ye geçiş ile Juke’da yeni motorlar da bulunacak. Bunlar arasında 1.0 litre üç silindirli benzinli turbo motorlar da var. 1.5 litre dizel sunulmaya devam edilecek, 1.6 litre turboşarjlı benzinli motor en üst donanım seviyesi olacak ve 190 hp güç çıkışıyla gelecek.

 

Nissan içinden kaynaklar yeni Juke modelinin bir hibrit versiyonunun da çıkartılabileceğini belirtiyor. Uzun sürüş mesafeli hibrit sistem Eylül ayında Frankfurt’ta tanıtılan sportif Gripz konseptinden alınabilir. Shiro Nakamura da giderek katılaşan emisyon standartları nedeniyle hibrit versiyonun neredeyse kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

 

Juke kabini tepeden tırnağa yenilenecek ve kalitesi yumuşak dokunuşlu plastikler, üst kalite kumaşlar ve benzeri materyallerle arttırılacak. Tasarım genel olarak yeni Micra’ya benzer olacak, merkezi multimedya ekranı akıllı telefon bağlanabilirliği, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle gelecek. Juke kabininde daha geniş kişiselleştirme seçenekleri sunulacak, fasya yüzeylerinde farklı renk seçenekleri bulunacak.

 

Yeni Juke modelinin Avrupa versiyonları Nissan’ın Sunderland fabrikasında üretilecek. Firmanın 2017 için en fazla odaklandığı model ise yeni Micra süper mini. Juke modelinin ise bunun ardından gelmesi bekleniyor anacak önümüzdeki altı ay içinde modelin önizlemesi niteliğinde bir konsept görebiliriz. Üretim versiyonu ise 2017 sonbaharında tanıtılacak, aynı yılın sonlarında piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 21 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo