BMW Modelleri İçin Akıllı Bağlanabilirlik

Ototeknikveri     22 Temmuz 2016 06:01

BMW otomobiller ve motorsikletler için yüksek performanslı bağlantı özelliklerini genişletiyor.

BMW Modelleri İçin Akıllı Bağlanabilirlik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW ConnectedDrive aracılığı ile taşıtlarında çok sayıda çığır açan çevrimiçi hizmet sunuyor. Bu hizmetler akıllı bağlanabilirlik kullanarak sürüş keyfini geliştiriyor, güvenliği arttırıyor. Teknolojinin temelinde güçlü bir mobil telefon ağı bağlantısı ve entegre SIM kartlar bulunuyor. Deutsche Telekom ile işbirliği yapan BMW bu ay yüksek hızlı LTE standartı, Wi-Fi erişim noktası ve yeni eSIM ile akıllı bağlantı çözümlerini tanıtacak.

 

BMW süper hızlı internet sörfü için araç içi Wi-Fi erişim noktası kullanıyor. Bu erişim noktası otomobilin içinde şifre korumalı, yüksek hızlı internet bağlantısı oluşturuyor ve on cihaza kadar bağlantı desteği veriyor. Böylece yolcular da kendi SIM kartlarını kullanmalarına gerek kalmadan konforlu biçimde internet bağlantısından faydalanabiliyor. BMW ConnectedDrive kullanıcıları veri bağlantılarını Deutsche Telekom’un HotSpot Drive portalı ile Wi-Fi erişim noktasına yönlendirebiliyor. Yüksek hızlı LTE bağlantısı yeni eSIM kullanılarak otomobilin içinde kuruluyor. Geleneksel SIM kartların aksine, eSIM farklı bir operatöre geçildiğinde değiştirilmesine gerek kalmadan yeniden ayarlanabiliyor. Wi-Fi erişim noktası ilk kez yeni BMW 7 Serisi’nde 2015 yılının Ekim ayında kullanılmıştı, bu zamandan beri pek çok diğer BMW modellerine de entegre edildi.

eCall şimdi motorsikletlerde de kullanılabiliyor

BMW Motorrad motorsikletlerinde özellikle yolculukta güvenliği arttırmak için LTE mobil telefon modülüne yer vermeyi planlıyor. Bu sayede BMW Motorrad ConnectedRide kapsamında scooter ve motorsikletler için bağlanabilirlik hizmetleri de sunulabilecek. Gerekli bağlanabilirlik teknolojileri Deutsche Telekom işbirliği ile geliştiriliyor.

 

Gelecekte, örneğin bir trafik sıkışıklığının ilerideki köşede son bulduğu gibi güvenlik bilgilerinin de navigasyon sistemlerinde gösterileceği öngörülüyor.

 

BMW Motorrad 2017’den itibaren ilk kez eCall (akıllı acil durum araması) sistemini de sunmaya başlayacak. BMW’nin binek otomobillerinde olduğu gibi, motorsikletlerde de BMW çağrı merkezi aracılığı ile kaza durumunda kurtarma ekiplerine ulaşılabilecek. Sürücü ile sesli bağlantı yardıma ihtiyaç duyulan noktaya ulaşım için önemli bilgilerin edinilebilmesini kolaylaştıracak.

SmartHome uygulaması BMW otomobiliniz ile akıllı evinizi birbirine bağlıyor

Deutcshe Telekom’un SmartHome uygulaması kullanıcıların evleriyle ilgili çeşitli fonskiyonları akıllı telefonlarından kontrol edebilmelerini sağlıyor. Uygulama 2015’ten beri BMW ConnectedDrive’ın bir parçası olarak sunuluyor. Kullanıcılar uygulama sayesinde evlerinin örneğin aydınlatma ya da ısıtmasını kontrol edebiliyor. Otomobilinde seyir halindeki kullanıcı evin ışıklarını yakabiliyor, ısıtmayı açarak eve gittiğinde sıcak bir ortamla karşılaşabiliyor. BMW ConnectedDrive ile üçüncü parti uygulamaların eklenebilmesi bu ev kontrol sisteminin BMW otomobillerin işletim sistemine entegre edilebilmesini sağlıyor. Tüm içerik Control Display ekranında görüntülenirken, iDrive Controller ile fonksiyonlar da kullanılabiliyor.

Son Güncelleme : 23 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo